Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
"Engellilerin gerek sosyal, gerek aktif gerekse de istihdam hayatında olmalarını arzu etme samimiyeti var. Bunun ciddi gayreti ve düzenlemeleri var"- "Bizim için önemli olan sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplumdur. Sağlıklı birey, sağlıklı ail

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, engellilerin, sosyal hayatta ve istihdamda yer almasını samimiyetle arzu ettiklerini belirterek, "Bunun ciddi gayreti ve düzenlemeleri var." dedi.

Mihraplı Parkı'nda Engelliler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, engelli olmanın, hayatı yaşamayı yer yer zorlaştırdığını söyledi.

Türkiye'nin belirli konuları yakalamada oldukça gecikmeli ilerlediğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Kanser taramaları, jinekolojik muayene ve diğer muayene alanlarında engelli vatandaşların engel durumlarına göre ayrı, özel fiziksel mekanlar ve ulaşılabilirlik imkanları sağlamamız gerekiyor. Özellikle son 10-13 yıldır engellileri evlerinde terk edildiği, kendi başlarına bırakıldığı noktadan bugünlere geldik. Engellilerin gerek sosyal, gerek aktif gerekse de istihdam hayatında olmalarını arzu etme samimiyeti var. Bunun ciddi gayreti ve düzenlemeleri var. Tabii attığımız her adımın altyapı sorunları da var. Özellikle yeni fiziksel mekanlarda, yeni teknolojik imkanları sağlarken, engelli vatandaşların öncelikli olarak ulaşabilirlikleri bizim ana gündemimizde."

Muayenelerde engellilere öncelik tanımanın, kolaylıkla alabildikleri önlemlerden olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Fiziksel mekanlar, hele de çok farklı engellilik ve raporlama sistemi dolaysıyla bizi de Sosyal Güvenlik Kurumunu da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını da zorluyor. Bu tür sorunlara zor diye değil çözmek gerekiyor diye baktığımız sürece çözümler, süreç içinde bir bir gelecektir. Sıfırlanabilir mi? Niyetimiz o olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Sorunları, çözerek azaltacaklarını vurgulayan Müezzinoğlu, bu konuda bakanlığının kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti.

- "Sağlıklı birey, sağlıklı toplumların oluşmasını güçlendirir"

Müezzinoğlu, aynı parkta, Sağlık Bakanlığınca "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında düzenlenen bisiklet teslim törenine katılanlara da hitap etti.

Türkiye genelinde 65 bin bisikletin dağıtımını bugün tamamlayacaklarını belirten Müezzinoğlu, nüfusu en düşük ile en az 500, en yüksek ile en fazla 2 bin 500 bisiklet dağıttıklarını bildirdi. Müezzinoğlu, "Bursa'da da hem merkez hem ilçelerde yaklaşık bin 500 bisiklet dağıtımını gerçekleştiriyoruz." ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, bisiklet kültürü oluşturmayı ve sağlıklı yaşamı bir felsefe olarak hayata yerleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bizim için önemli olan sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplumdur. Sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum, birbirini besleyerek gelişir." diye konuştu.

Hastalıktan korkmak yerine hasta olmamak için çaba harcanmasının önemine işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Önemli olanları değerli olanla yakalamalıyız. Değerli olan ise sağlıklı olmaktır. O nedenle sağlık, güçlü bir değerse birlikte yapacağımız üç önemli başlık var. Bunlardan birincisi sağlıklı beslenme. O nedenle sağlıklı okul kantinleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı genelge yayınladı. Okul kantinlerinden tüketilenler, mutlaka sağlıklı olmalı. Sağlıklı beslenmede mutlaka ilk iş iyi bir kahvaltı etmektir. İkincisi hareketli yaşam. Mutlaka koşun, oynayın, bisiklete binin, değişik aktiviteleri okullarda, evlerde, sokaklarda, parklarda yapın ki sağlıklı olasınız. Üçüncüsü ise Yeşilay Derneğine üye olun çünkü Yeşilay Derneği, sizi kötü alışkanlıklardan, sigara, uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanıza vesile olacaktır."

Bakan Müezzinoğlu, 19 Mayıs'ta ortaokul ve lise öğrencilerine 65 bin, 29 Ekim'de üniversite öğrencilerine 50 bin bisiklet dağıtacaklarını, haziran ayında da bir metre bisiklet yolu yapan belediyeye bir, bir kilometre bisiklet yapan belediyeye bin, 5 kilometre bisiklet yolu yapan belediyeye 5 bin bisiklet hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

Tören, Müezzinoğlu'nun öğrencilere bisikletlerini vermesiyle sona erdi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.