Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
"İstiyoruz ki sistem, millete hizmet etsin, milli iradenin üzerinde başka bir güç odağı olmasın. O nedenle diyoruz ki bu ülke cumhuriyettir, cumhuriyet kalacaktır. Ama cumhuru yok farz ederek cumhuriyet olmaz" - "Şimdi diyoruz ki: Çanakkale'de belediye ba

ÇANAKKALE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sistemin millete hizmet etmesini, milli iradenin en büyük güç odağı olmasını istediklerini, Türkiye'nin bir cumhuriyet olduğunu ve öyle kalacağını belirterek, "Ama cumhuru yok farz ederek cumhuriyet olmaz. Şimdi diyoruz ki: Çanakkale'de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa cumhur da bu cumhuriyetin başkanını seçsin. 5 yıl görev yapsın, 5 yıl sonra millet memnun değilse 'Hadi güle güle kardeşim' desin" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Çınaraltı Meydanı'nda, devlet hastanesi inşaatının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sağlık yatırımlarının sürdüğünü söyledi.

Cumhuriyet tarihinde yapılmamış yatırımların AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Seçimlerden yeni çıktık. İstiyoruz ki bu ülke, önümüzdeki 4 yılı iyi değerlendirsin. İstiyoruz ki sistem, millete hizmet etsin, milli iradenin üzerinde başka bir güç odağı olmasın. O nedenle diyoruz ki bu ülke cumhuriyettir, cumhuriyet kalacaktır ama cumhursuz millet olmaz. Cumhuriyet ne için vardır? Cumhur için vardır. Cumhuru yok farz ederek cumhuriyet olmaz. Onun için ilk defa cumhur, başkanını seçti, Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Şimdi diyoruz ki Lapseki'de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, Çanakkale'de belediye başkanını nasıl seçiyorsak, 5 yıl görev yapacaksa, cumhur da bu cumhuriyetin başkanını seçsin. 5 yıl görev yapsın, 5 yıl sonra millet memnun değilse 'Hadi güle güle kardeşim' desin."

- "Sen de gel cumhurun karşısına"

Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine de değinerek, şöyle konuştu:

"Ey Kılıçdaroğlu, sen de gel cumhurun karşısına. Gel, cumhurun hayallerinin, umutlarının öncülüğünü yapacaksan cumhur seni de seçer, niye seçmesin? Ama cumhuru dert edinmen gerekir. Birilerinin gölgesine yan gelip de yatarak olmaz. Şimdi utanmadan sıkılmadan diyor ki 'Başkanlık sistemine geçiş kanlı olur' diyor. 'Kansız olmaz' diyor. Ya arkadaş, teröriste döktüğümüz kan yeter. 30-40 yıldır bu milleti birbirine çatıştırarak hala vampirler gibi doymadınız mı bu millete bedel ödetmeye. Bu milleti rahat bırakın, sandıkta iradesini beyan etsin. Hizmetlerden memnunsa Lapseki Belediye Başkanı'nı yeniden seçecektir, memnun değilse 'Hadi güle güle kardeşim' diyecektir. Bakınız 11 seçime gittik, kurulduğumuz günden bugüne kadar. 11 seçimde, ey Kılıçdaroğlu, 11-0. Niye? Millet memnun da ondan. Millet sandığa değer veriyor da ondan ama millete değer veren bir AK Parti var. Milletin derdini dert edinen bir AK Parti var.​"

Beraberindeki protokol üyeleriyle butona basarak temele ilk harcı döken Müezzinoğlu, hastane inşaatı için arsasını bağışlayan Mehmet Özer'e plaket verdi.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Çay bahçesinde sigaranın zararlarını anlattı

Bakan Müezzinoğlu, temel atma töreni öncesi sahildeki çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, sigaranın zararlarını anlattı.

Sigara kullananlara sigarayı bırakmaları için taahhütname imzalatan Müezzinoğlu, sigara paketini aldığı İlhan Akdoğan'a taahhütname verdi. Taahhütnameye Akdoğan'ın eşi Buket Akdoğan da şahit olarak imza attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.