Sağlık Bakanlığı:

Sağlık Bakanlığı:
"Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yabancı uyruklu bir kişi ambulansla sevk edilmiştir. Söz konusu hasta Ebola şüphesiyle değil, girdiği alkol koması nedeniyle tedavi altına alınmıştır"

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulansla sevk edilen yabancı uyruklu kişinin Ebola şüphesiyle değil, girdiği alkol koması nedeniyle tedavi edildiği belirtilerek, hastane acil servisinin karantina altına alınmadığı bildirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilen bir haberde, "Ebola virüsü şüphesi taşıyan hasta nedeniyle İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin karantinaya alındığı"nın iddia edildiği aktarıldı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yabancı uyruklu bir kişi ambulansla sevk edilmiştir. Söz konusu hasta Ebola şüphesiyle değil, girdiği alkol koması nedeniyle hastaneye sevk edilerek, tedavi altına alınmıştır. Hastane acil servisinin karantina altına alınması ve haberde sözü edilen diğer iddialar bütünüyle gerçek dışıdır.

Görevi kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmek olan medya kuruluşlarının, haberi kaynağından doğrulatarak servis etmesinin önemini hatırlatır, paniğe yol açacak bu tür konularda daha hassas hareket edilmesini önemle rica ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.