Sağlık Bakanlığından TSK'ya tıbbi cihaz desteği

Sağlık Bakanlığından TSK'ya tıbbi cihaz desteği
Bakanlık tarafından, askeri hastanelerde kullanılmak üzere "16 dedektörlü" bilgisayarlı tomografi cihazı satın alındı

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Sağlık Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) tıbbi cihaz desteği sağlayarak, askeri hastanelerde kullanılmak üzere 16 dedektöre sahip bilgisayarlı tomografi cihazı satın aldı.

Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, açık ihale yöntemiyle Genelkurmay Başkanlığı adına 4 bilgisayarlı tomografi, 2 çift dedektörlü tavan statifli dijital radyografi, 6 dijital mamografi sistemi ile bir "16 dedektörlü" bilgisayarlı tomografi cihazı alımı yaptı.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahilleri Genel Müdürü Hüsam Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılmak üzere alımı gerçekleştirilen 16 dedektörlü bilgisayarlı tomografi cihazıyla, düşük dozda daha kaliteli görüntüler elde edilebileceğini söyledi.

Her yıl sağlık kurumlarının ihtiyacı olan yüklü miktarda tıbbi cihaz alımı yaptıklarını belirten Hatipoğlu, "Bu kapsamda daha ekonomik fiyata alınması mümkün olmaktadır. Kaliteli tıbbi cihazların ekonomik rakamda alınarak Genelkurmay Başkanlığımızın hastanelerine kazandırılmış olması kurumlar arası işbirliğine de güzel bir örnek teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

- "Detaylı ve kaliteli görüntü alınabilecek"

Bu cihazlarla ayrıca damar içi görüntülemeyi sağlayan BT anjiyografi, beyin kan akımı incelenmesini gerçekleştiren beyin perfüzyonu ve kalın bağırsağın 3 boyutlu görüntülerinin elde edilmesini sağlayan sanal endoskopinin de yapılabildiğini kaydeden Hatipoğlu, "Dijital röntgenlerle kullanım kolaylığı, kaset taşıma, film banyosu gibi işlemlere gerek duyulmadan detaylı ve kaliteli görüntüler alınabilme imkanına sahip olunabilecektir. 4'ü tomosentezli, 2’si tomosentezsiz olmak üzere alımı yapılan 6 adet mamografi cihazı TSK hastanelerinde, dünyada en çok tanı konulan ve akciğerden sonra ikinci sırada yer alan meme kanserinin erken tanısının konulmasını sağlayacaktır. Dijital röntgenlerle kullanım kolaylığı, kaset taşıma, film banyosu gibi işlemlere gerek duyulmadan detaylı ve kaliteli görüntüler alınabilme imkanına sahip olunabilecektir" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının Genelkurmay Başkanlığı adına satın aldığı bu cihazların, alanlarında dünyanın son tıbbi teknolojik ürünleri olduğunu belirten Hatipoğlu, "Cihazlar, ekonomik koşullarda, protokolün ruhuna uygun bir şekilde askeri hastanelerimize kazandırılmıştır" dedi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.