Sağlık görevlisinin sırtında taşıdığı kadından teşekkür

Sağlık görevlisinin sırtında taşıdığı kadından teşekkür
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sağlık görevlisi tarafından sırtta taşınan kadın ekiplere teşekkür etti.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sağlık görevlisi tarafından sırtta taşınan kadın ekiplere teşekkür etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyasından paylaştığı kadın, konuştu.

Sağlık görevlisinin sırtında taşıdığı kadından teşekkür

Birkaç gün önce Gölbaşı ilçesinin Harmanlı beldesinde yaşayan tansiyon hastası 87 yaşındaki Fatma Üzdiyen, rahatsızlanmış ve sağlık ekiplerinden yardım istemişti.

Kar ve buzlanma nedeniyle güçlükle olay yerine gelen sağlık ekipleri, Fatma Üzdiyen'in bulunduğu evin sokağa ambulans kar nedeniyle girememiş ve Üzdiyen sağlık görevlisi Emrah Takımsu'nun sırtında taşınarak ambulansa kadar getirilmişti. Yaklaşık 200 metre kadar yarım metre yüksekliğindeki karda hastayı sırtında taşıyan Emrah Takımsu, hastayı ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına almıştı.

Sağlık görevlisinin sırtında taşıdığı kadından teşekkür

Fatma Üzdiyen'in sırtında taşınma anlarına ait görüntüleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Sağlık Bakanı Koca yapmış olduğu paylaşımda, "Adıyaman, Gölbaşı. Ambulans, 87 yaşındaki Fatma hanımın yaşadığı sokağa geldiğinde ilerleyemedi. Evdeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırma kararı alındı. Hasta karda sedye ile taşınamayınca bir arkadaşımız Fatma hanımı sırtına alarak ambulansa taşıdı" ifadelerini kullandı.

Sağlık görevlisinin sırtında taşıdığı kadından teşekkür

Sağlık Bakanı Koca'nın sosyal medya hesabında paylaştığı Fatma Üzdiyen ise sağlık ekiplerine teşekkür ederek, "Sağlık görevlilerimizden Allah razı olsun gelip götürdüler beni. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

FEDAKAR İTFAİYECİ ENGELLİ HASTA KADINI SIRTINDA TAŞIDI

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tedavi olduktan sonra evine gidemeyen engelli 76 yaşındaki Ayten Yar’ın imdadına Kahta Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yetişti.
Kahta’da son 22 yılın en yoğun yağan kardan dolayı kent merkezinde hayat felç oldu. İlçe ve köylerdeki yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken özellikle hasta vatandaşları mağdur ediyor.
Kahta şehir merkezindeki ara sokaklara kar nedeniyle ambulanslar giremeyince bir itfaiye personeli taburcu olan yaşlı ve engelli bir hastayı sırtında taşıyarak önce itfaiye aracına sonra da evine götürdü.
Edinilen bilge göre Cami Mahallesi’nde oturun bir ayağı ve bir kolu tutmayan engelli Ayten Yar, gece yarısından sonra rahatsızlandı. Kardan dolayı çok zor şartlarda sokağa giren ambulansla hemen Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi olan engelli Ayten Yar, gece 03.20'de taburcu oldu. Yoğun kar yağışından dolayı özellikle ilçedeki ara sokakların karla kaplanarak trafiğe kapanmasıyla ambulansın hasta kadını eve götürememesi üzerine durum Kahta Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerine bildirildi.
Kardan dolayı mahallenin yolu kapanınca bu sefer Kahta itfaiye personellerinden İlhan Doğan engelli ve yaşlı hastayı sırtında taşıyarak önce itfaiye aracına sonra da evine götürdüğü öğrenildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.