'Sağlık için pedalla'

'Sağlık için pedalla'
Sağlık İçin Pedalla” programında Meram, Selçuklu, Karatay ilçesindeki mesleki eğitim merkezinde okuyan 50 öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi

Sağlık İçin Pedalla” programında Meram, Selçuklu, Karatay ilçesindeki mesleki eğitim merkezinde okuyan 50 öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlık İçin Pedalla” programı düzenlendi. Öğrencilerin eğitimlerine bisikletle gitmelerini desteklemek ve fiziksel aktivite, sağlık ilişkisine dikkat çekmek amacıyla isimlerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendiği Meram, Selçuklu, Karatay ilçesindeki mesleki eğitim merkezinde okuyan 50 öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. Farkındalığın arttırılması amacıyla yapılan programa Konya Valisi Vahdettin Özkan katıldı.

ÖZKAN: EĞİTİMDEKİ SAĞLIĞI DA GÖZ ARDI EDEMEYİZ

Sağlığın tüm insanları alâkadar ettiğini ve fiziksel aktivitenin de sağlık açısından önemli bir etken olduğunu ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, sağlık açısından ilgili bakanlıklar tarafından yapılan çalışmaların önemli olduğunu söyleyerek öğretmen ve öğrencilere tebriklerde bulundu. Hayat boyu eğitimi tam manasıyla anlamanın önemli olduğunu belirten Özkan, “Hayatın her alanında devam eden eğitimdeki sağlığı da göz ardı edemeyiz. Hem obezite ile mücadele hem de sportif aktiviteler, beden ve ruh sağlının sağlanması adına bakanlıkların projeleri ayrı bir kıymetli” dedi.

saglik-2.jpg

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Bisiklet kullanımını fiziksel aktivite ve sağlık açısından ciddi bir yere sahip olduğunu açıklayan Vahdettin Özkan, gençler için düşünülen bisiklet dağıtımının önemli olduğuna vurgu yaptı. İl Sağlık Müdürlüğünü ve Milli Eğitim Müdürlüğünü tebrik eden Özkan sözlerine şu şekilde devam etti. “Yaygın ve etkin sağlık kamu hizmeti ile özellikle pandemi döneminde etkili hizmetlerde bulunuldu. Sağlık hizmetlerinin bu şekilde artarak devam etmesi güzel bir durum. Konyalı hemşerilerimiz, gençlerimiz ve öğrencilerimizin dedelerinden tevarüs edip geleneği kendilerine aktarmaları önemli bir avantaj. Aynı zamanda dünya ile de rekabet edebilecek imkân ve kabiliyetin oluşturulması da önemli. En önemlisi ise velilerimizin öğrencileri için oluşturmuş olduğu imkânlar ehemmiyet arz ediyor. Gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz bu geleneği ve dünyadaki rekabet gücümüzü attıracak” ifadelerini kullandı. Gerçekleşen etkinlik öğrencilerin bisikletlere binmesi ile sona erdi. (Pakize Yiğiter)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.