Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:
"Özellikle AFAD bölgesindeki illerde döner sermaye dağıtımına ilişkin ekstra kaynak aktarılması, hazine payının yüzde 15'ten yüzde 1'e düşürülmesi ve buradaki çalışan arkadaşlarımızın döner sermayeyi bir şekilde en yüksekten almalarının sağlanması gerekiy

KİLİS (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Özellikle AFAD bölgesindeki illerde döner sermaye dağıtımına ilişkin ekstra kaynak aktarılması, hazine payının yüzde 15'ten yüzde 1'e düşürülmesi ve buradaki çalışan arkadaşlarımızın döner sermayeyi bir şekilde en yüksekten almalarının sağlanması gerekiyor" dedi.

Kilis Devlet Hastanesini ziyaret eden Memiş, sağlık personeliyle sorunları ve talepleri hakkında görüştü. Memiş ayrıca Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Serdar Sarıfakı'dan da çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Memiş, sağlık çalışanlarının bölgede yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmek, sorunlarını paylaşmak ve gündeme taşımak adına Kilis'e geldiğini belirtti. Sağlık sektörünün diğer mesleklere göre çok daha farklı bir alan olduğunu dile getiren Memiş, şunları kaydetti:

"Ankara'daki bombalı saldırının hemen ardından sağlık çalışanlarımız olay yerine gelip, oradaki yaralı vatandaşlarımıza yardım etmek için koştular. Yine Cizre'de terörle mücadelenin yoğun olduğu bir yerde asker, polis ve sağlık çalışanları dışında kamu çalışanlarının olmadığı bir durumu gördük. Orada çalışanlarımız, tuzaklara, bombalara ve ambulansların hedef alınmasına rağmen bölgenin insanlarına hizmet götürmeye devam ediyorlar. Aynı şekilde sınıra yakın yerlerdeki sağlık çalışanı arkadaşlarımızın da fedakarlığını çok iyi biliyoruz."

Sığınmacılar için kurulan kampların tamamında çalışanlarının sağlık hizmeti verdiğini hatırlatan Memiş, özellikle nüfusundan 2.5 kat fazla Suriyeliyi misafir eden Kilis'in sağlık yatırımlarından tam anlamıyla faydalanamadığını, kentte görev yapan sağlık çalışanlarının yüklerinin ikiye, üçe katlandığını söyledi.

Memiş, döner sermaye ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılması, özellikle kritik bölgelerde hizmet veren sağlık personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması noktasında bakanlığa talepte bulunduklarını aktardı.

Toplu sözleşme masasında AFAD kamplarının bulunduğu illerde sağlık çalışanlarına 10 puan ilave ücret verilmesini sağladıklarını anımsatan Memiş, döner sermaye gelirleri yüksek olmadığı için alınan bu kazancın çok önemsiz kaldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Özellikle AFAD bölgesindeki illerde döner sermaye dağıtımına ilişkin ekstra kaynak aktarılması, hazine payının yüzde 15'ten yüzde 1'e düşürülmesi ve buradaki çalışan arkadaşlarımızın döner sermayeyi bir şekilde en yüksekten almalarının sağlanması gerekiyor. Buradaki arkadaşlarımız sadece Kilis halkına değil misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimize de sağlık hizmeti veriyor. Yeri geldiğinde 2-3 katı çalışıyor ve bu çalışmayla da kalmayıp, burada özellikle topların atıldığı, roketlerin düştüğü ortamda bu hizmeti her türlü riske rağmen vermeye gayret ediyorlar. Buradan Sağlık Bakanlığımıza sesleniyoruz; bu bölgede hizmet eden arkadaşlarımızın motivasyonları bakımından çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanması bizim en önemli talebimiz."

- Kilis'e daha modern ve büyük bir hastane talebi

Son yaşanan roketli saldırılar sonucu Kilis'e daha modern ve büyük bir hastane yapılması için Sağlık Bakanlığına talepte bulunacaklarını kaydeden Memiş, kentte görev yapan sağlık personeli sayısının normal nüfusa göre tayin edildiğini, bu nedenle yetersiz kaldığını söyledi.

Başka illerden Kilis'e geçici görevlendirme yapıldığını aktaran Memiş, yapılan görevlendirmelerle çalışanların bir ay süreyle evlerinden uzak kaldığını, yaşanan bu durumun ortadan kaldırılması için bölgeye mevcut nüfusa göre atama yapılması için girişimde bulunacaklarını dile getirdi.

Kilis'in kendi nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını ve bu özelliği dolayısıyla "Nobel Barış Ödülü"ne aday gösterildiğini hatırlatan Memiş, "Kilis'e 'Nobel' ödülünün verilmesi bile verilen hizmetleri karşılamaz. Fedakar, vefakar ve cefakar Kilis halkının ve bölgedeki kamu çalışanlarının hizmetiyle burada kardeşlik hukuku oluşturulmuştur." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.