Sağlık-Sen Konya taleplerini açıkladı

Sağlık-Sen Konya taleplerini açıkladı
Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığı sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundukları Toplu Sözleşme taleplerini kamuoyuyla paylaşmak için basın toplantısı düzenledi

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığı 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin arifesinde sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundukları Toplu Sözleşme taleplerini kamuoyuyla paylaşmak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, Memur-Sen olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na tekliflerini sunduklarını belirtti.  Uzunay, “1 milyonu sağlık ve sosyal hizmet çalışanı olmak üzere, 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon kamu emeklisinin gözü kulağı doğal olarak bu masada olacak. Şu da bir gerçek ki bedel ödeyenlerin, can kurtarmak için can verenlerin, gecesini gündüzüne katanların, yıllardan beri mali, özlük ve sosyal hakları noktasında hep görmezden gelinen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gözü - kulağı çok daha haklı taleplerin kabul görmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Sağlık çalışanlarının yıllardır çözüm bekleyen, pandemi süreciyle de adeta bellerini büken pek çok sorununu, bu çerçevede değerlendirmek lazım” dedi.

img-3107.jpg

NÖBET ÜCRETLERİ EN AZ YÜZDE 50 ORANINDA ARTTIRILMALI

Uzunay, Memur-Sen olarak tüm kamu çalışanları adına teklifte bulundukları hususları şöyle sıraladı. “2022 yılı için yüzde 21 zam, 2023 yılı için yüzde 17 zam, 2022'de yüzde 3, 2023'de yüzde 3 refah payı, 600 TL seyyanen zam, emeklilerde olduğu gibi bayram ikramiyesi, 3 ayda bir 134 TL olarak ödenen Toplu Sözleşme ikramiyesinin 2022'de 450 TL, 2023'te 540 TL olarak ödenmesi. 3600 ek gösterge vaadi bir an önce hayata geçirilmeli. Saymış olduğum bu talepler elbette sağlık çalışanları için de geçerli. Bunların haricinde sağlık çalışanları adına teklifte bulunduğumuz bazı önemli maddeleri de şu şekilde sıralamak istiyorum. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek ödemeleri en az yüzde 40 oranında artırılmalı ya da özel hizmet tazminatları 40 puan artırılmalı. Nöbet ücretleri en az yüzde 50 oranında arttırılmalı. 4/b süresiz sözleşmeli personeller ile vekil ebe/hemşireler ve kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanları 3+1 statüsüne geçirilmeli.”

img20210729124531.jpg

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI KALDIRILMALI

“3 yılını dolduranlar kadroya alınmalı” diyen Uzunay, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çalışanların, sosyal hizmet tazminatının kapsamı genişletilerek oranı 50 puana çıkarılmalı. Genel İdari ve Yardımcı Hizmetler sınıfı için döner sermaye tavan oranları 9620 arttırılmalı. Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf tutulmalı. Gelir vergisi yüzde 15'i aşmamalı. Tüm sağlık çalışanlarına 2022 yılı için 500 TL, 2023 yılı için 650 TL giyecek yardımı verilmeli. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları düzenli olarak yapılmalı. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, mevcut personel genel idari hizmetler sınıfına aktarılmalı. Sağlık çalışanları kamu sosyal tesislerinden ve toplu ulaşımdan P indirimli yararlanmalı. İdari izin günlerindeki çalışmaları karşılığında sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmeli. İcap nöbet ücretleri ödenmeli. Üniversite hastanesi çalışanlarına mazeret tayini (eş durumu, sağlık can güvenliği) ve becayiş hakkı verilmeli. Geçici görev yolluk ücretleri artırılmalı. Adli Tıp Kurumu çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı ödenmeli. Ebelere de hemşireler gibi aile danışmanı ve işyeri hemşiresi olabilme hakkı verilmeli. 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan yardımcı sağlık hizmetleri kavramından yardımcı ibaresi çıkartılmalı” dedi. (Gülşen Çopur)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.