"Şahinler avcıların hedef tahtası oldu"

"Şahinler avcıların hedef tahtası oldu"
Avcılar tarafından yaralanan ve bir daha uçamayacak durumdaki 20 şahin, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinde yaşamını sürdürecek- Veteriner hekim Sarıca:- "Pelikana bile ateş eder olduk. Şahinler de neredeyse hedef tahtası haline get

BURDUR (AA) - Avcılar tarafından ateşli silahlarla yaralanan ve bir daha vahşi yaşama geri dönemeyecek durumdaki 20 şahin, bundan sonra Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayacak.

Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, son aylarda merkeze yaralı getirilen şahin sayısında yükselme yaşandığını söyledi.

Merkezde tedavisini yaptıkları ancak uçamayacak durumda 20 şahin olduğuna değinen Şahin, bu şahinlerin doğal yaşama bir daha dönemeyeceğinin altını çizdi.

Şahinlerin hepsinin silahla vurulduğuna dikkati çeken Sarıca, "Bazılarının kanatları yok olmuş, bazılarının kanatlarında yaralar mevcut. Maalesef hepsi avcı terörünün kurbanı yaban hayvanları" dedi.

Sarıca, doğaya geri dönemeyecek durumdaki hayvanların artık Lisinia'da kalacaklarını vurguladı.

- "Pelikana bile ateş eder olduk"

Son zamanlarda av hayvanı olmayan hayvanların da silahla yaralandığına değinen Sarıca, şöyle konuştu:

"Pelikana bile ateş eder olduk. Şahinler de neredeyse hedef tahtası haline getirilmiş durumda. Özellikle bu sıralar farelerin çoğalması nedeniyle etrafta bolca şahin var. Fareleri toplamaya başladılar. Ama çiftçi dostu olan bu şahinleri maalesef ki insanlar vurmaya başladılar. Son zamanlarda çok sayıda şahin bize yaralı olarak geliyor. Hatta bazılarını rehabilitasyon merkezine yetiştiremeden kaybediyoruz, kurtaramıyoruz."

Merkeze, Burdur Milli Parklar Şube Müdürlüğü aracılığıyla birçok çevre il ve ilçeden yaralı hayvanlar getirildiğini söyleyen Sarıca, şahinlerin büyük kısmının, Denizli'ye bağlı Çardak ve Bozkurt ilçeleri, Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesi, Burdur ve köyleri ile Isparta'nın ilçelerinden geldiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.