Sahipsiz sokak hayvanları unutulmuyor

Sahipsiz sokak hayvanları unutulmuyor
Meram Belediyesi tarafından sahipsiz sokak hayvanları için ilçe genelinde oluşturulan beslenme odaklarına, yoğun kış şartlarında da yem dağıtımına aralıksız devam ediliyor.

Meram Belediyesi, ilçe genelinde oluşturduğu beslenme odaklarıyla sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığı bilinirken, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri oluşturulan beslenme odaklarına kedi ve köpek mamaları dağıtıyor.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği çalışmaların sürdürüldüğü ifade edilirken “Sahipsiz köpeklerle ilgili rehabilitasyon çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda, sahipsiz köpekler bulunduğu yerden alınarak barınağa teslim edilmekte, tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme işlemlerinin ardından alındığı ortama geri bırakılmaktadır.” cümlelerine yer verildi.

Köpekler için ilçenin farklı mahallelerinde 19 adet beslenme odağı konulduğu belirtilen açıklamada, “Beslenme odaklarına sürekli yem ve su bırakılarak hayvanların beslenmesine yardımcı olunmaktadır. Havaların soğuması ve kar yağması nedeniyle bu hayvanların aç kalmaması için odaklara yem ve su bırakma hizmeti daha da artırılmıştır. 2016 yılında köpekler için yaklaşık 60 ton yem dağıtımı gerçekleşmiştir. Bu çerçevede kediler için yapılan 20 adet beslenme odağı ile 5 parkımızda bulunan kedi evine ise kedi maması verilmektedir. 2016 yılında kedi beslenme odaklarına yaklaşık 8 ton kedi maması bırakılmıştır” denildi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.