Sahte kampanyalara ceza yağacak

Sahte kampanyalara ceza yağacak
Ticaret Bakanlığı, indirim kampanyalarını mercek altına aldı.

Ticaret Bakanlığı, indirim kampanyalarını mercek altına aldı. Sahte indirimlerin önlemek için e-ticaret sitelerinin ürün fiyatlarının denetimine hız verildi. İndirim öncesi fiyatlarını yükselten ilanların bulunduğu sitelere ceza uygulanacak.

E-ticaret şirketleri yılın son günlerinde stoklarını eritmek için indirim yarışına girdi.

Ticaret Bakanlığı da gerçek ve sahte indirimleri birbirinden ayırt etmek için harekete geçti.

SAHTE İNDİRİME KARŞI ÖZEL EKİP

Bakanlık, her yılın son dönemlerinde e-ticaret devlerinin başlattığı indirim kampanyalarını bu yıl özel bir ekiple takip edecek.

Ekipler "dev, müthiş, şahane, efsane" gibi ifadelerle indirim yapıldığı iddia edilen ürünler üzerinde fiyat araştırması yapacak.

Müfettişler, ürünün son 30 gün içindeki en düşük fiyatını esas alacak. Duyurulan indirim oranı ile eski fiyatlar arasındaki oranı ortaya koyacak.

SAHTECİLİĞE PARA CEZASI

Fiyat oyunu ile etiketi önce yükseltip, ardından yüksek oranlı indirim yaptığı belirlenen firmalara re'sen inceleme başlatılarak, ceza kesilecek.

REKLAM KURULU DA KENDİSİNE YAPILAN İNDİRİM ŞİKAYETLERİNİ İNCELEYECEK

Kurul denetimlerin ardından, tüketiciyi aldattığı tespit edilen şirketlere, reklam yasağı ve idari para cezası uygulayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.