Sahurda çok yiyerek değil, bu besinleri tüketerek tok kalırsınız

Sahurda çok yiyerek değil, bu besinleri tüketerek tok kalırsınız
 Muhabir
İftar ve sahurda doğru beslenme gün boyu oruçlu olacaklar için hayati önem arz ediyor.

Ramazan ayının gelmesiyle ortalama 13 saati oruçlu geçirenler için sahur yapmak büyük önem taşıyor.

Gece uyku düzenini bozmak istemeyenlerin sahuru atlamaları gün içinde bitkinlik ve acıkma gibi unsurları da beraberinde getiriyor.

Peki sahur nasıl yapılmalı? Bir ekmek yemek mi tok tutar yoksa az ama etkili bir besinle sahur daha verimli hale gelebilir mi?

Haberimiz bizlere bu konuda bilgiler verecek.

Sahurda hafif ve hazmı kolay, ancak tok tutan yiyecekler tüketilmelidir.

Yumurta, az tuzlu peynir çeşitleri, süt (gaz yapıyorsa laktozsuz olarak) ve tam tahıllı ekmek veya tost sahur sofralarında tercih edilebilecek en iyi seçeneklerdir.

ZEYTİN TÜKETİMİ SUSATABİLİR

Zeytin tuzlu bir besin olduğundan gün içinde susamaya sebep olabilir, bu yüzden tuzsuz tüketilmeli veya yerine ceviz tercih edilmelidir. Fazla tuzlu yiyeceklerin gün içinde susatacağı; fazla şekerli ve hamur işi yiyeceklerin ise daha kolay acıktıracağı unutulmamalıdır.

İFTARDA ACELE EDİLMEMELİ

Oruç açarken acele edilmemelidir. Hızlı yemekten kaçınılmalı, yiyecekler iyice çiğnenmeli ve birden bire yemeklere yüklenilmemelidir. 1 adet hurma veya zeytin ile oruç açıldıktan sonra çok yağlı ve tuzlu olmayan çorba ile devam edilmelidir. Gün boyu açlığın ardından ani yemek yüklemesi mide ve bağırsak problemleri yaşanmasına sebep olabilir.

Bu nedenle yemeğe biraz ara verilmelidir. Orucu açtıktan bir süre sonra yemeğe hafif zeytinyağlılar, salatalar ve yağlı olmayan et veya sebze yemekleri ile devam edilmelidir.

Yoğurt, cacık veya ayran sofralardan eksik edilmemelidir. İftar sofralarında ağır yağlı yemeklerin, kızartılmış yiyeceklerin, börek gibi hamur işi çeşitlerinin ve şeker içeriği çok fazla olan şerbetli tatlıların bulunmamasına özen gösterilmelidir.

Ramazan ayının geleneksel lezzeti olan pide ise 1-2 dilim olacak şekilde tüketilebilir. Yemekten 1 saat sonra yapılacak yarım saatlik yürüyüş ise kişinin hem kendisini daha iyi hissetmesini sağlayacak hem de yediklerini sindirmesine yardımcı olacaktır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.