Şair Ali Akbaş "Çarşamba Sohbeti"ne konuk olacak

Şair Ali Akbaş "Çarşamba Sohbeti"ne konuk olacak
Söyleşi, yarın Türk Edebiyatı Vakfı'nda gerçekleşecek

İSTANBUL (AA) - Türk Edebiyatı Vakfınca düzenlenen "Çarşamba Sohbeti"ne, şair Ali Akbaş konuk olacak.

Türk Edebiyatı Vakfınca kültür sanat sezonu boyunca her hafta düzenlenen sohbet dizisinde bu hafta, şair ve yazar Ali Akbaş, "Şiir ve Nesir Dengesi" başlıklı konuşma yapacak.

Söyleşi, yarın saat 17.00'de vakfın Sultanahmet'teki merkezinde gerçekleşecek.

- Ali Akbaş

Ali Akbaş, 1941'de Kahraman­maraş'ta doğdu. İstanbul Üniversi­tesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Akbaş, çeşitli liselerde ve Gazi Eğitim Enstitüsünde öğretmen olarak çalıştı. Bir müddet Film Radyo ve Televizyon Eğitim Dairesi'nde program yazarlığı yaptıktan sonra Hacettepe Üniversitesine geçerek, dil üzerine yüksek lisansını ta­mamlayan Akbaş, Türk Dili okut­manı olarak görev yaptı.

Divan, Doğuş Edebi­yat ve Kanat dergilerinin kuruluşunda yer alan ve halen Kardeş Kalem­ler Dergisi Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Akbaş'ın, "Masal Çağı" ve "Kuş Sofrası" adlı iki şiir, "Gökte Ay Portakaldır" adlı masal kitabı bulunuyor.

Akbaş'ın "Kuş Sofrası" kitabı, 1991 yılında Türkiye Yazarlar Birliği şiir ödülüne layık görüldü. Kitap ayrıca Ma­riya Leontiç tarafından Makedonca'ya çevrildi. Kazakistan'ın baş­kenti Almatı'da 1993'te gerçekleştirilen II. Türk Dünyası Şiir Şöleni'nde "Mağcan Cumaba­yulı Ödülü"ne değer görülen Akbaş, 2004'te Kosova'da yayınlanan Türkçem çocuk dergisi tarafından da yılın şiir ödülünü aldı.

Şairin adı geçen dergi ve kitapların dışında şiirlerinin pek çoğu başta "Türk Edebiyatı" ve "Türk Yurdu" olmak üzere çeşitli dergilerde yayınlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.