Sakarya'da ağaçlar kitap açtı

Sakarya'da ağaçlar kitap açtı
SAÜ öğrencileri, çocukların kitap okuma oranlarını artırmak amacıyla hazırladıkları "Sakarya'da Ağaçlar Kitap Açacak Projesi" kapsamında ağaçlara astıkları kitapları dağıttı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri, "Sakarya'da Ağaçlar Kitap Açacak Projesi" kapsamında yaklaşık 2 bin kitabı ağaçlara astı.

SAÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Bölüm Başkanı Dr. Yakup Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sakarya'da Ağaçlar Kitap Açacak" etkinliğinin Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında hazırlanan bir proje olduğunu söyledi.

Öğrencilerinden Sena Ermay, Gülşah Silo, Şeydanur Somuncu ve Aslı Şengül'ün hazırladığı projeyle çocukların okuma alışkanlığını geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Köseoğlu, şöyle devam etti:

"Bu anlamda sivil inisiyatifin ön plana çıktığı bir proje oldu bu. Kitapların tamamı bağışlardan temin edildi. Burada da kitapları ağaçlara asarak 'Ağaçlar Kitap Açtı' adında etkinlikle hem çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz hem de kitabın ve doğanın buluştuğu bir ortamda farklı bir enstantane oluşturmak istedik. Yaklaşık 2 bin kitabımız var burada. Bunların yaklaşık bine yakını çocuk kitabı. Sadece çocukları düşünmedik, bunun yanında yetişkinler için de roman ağırlıklı kitaplarımız bulunuyor. Kitapların yarım saatte tükeneceğini düşünüyoruz. Öğrencilerimizin sponsorlardan temin ettiği çocuk kitaplarının içine şekerler, balonlar koyduk."

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Gülşah Silo da ders kapsamında arkadaşları ve hocalarıyla özellikle çocukların kitap okuma oranlarını artırmak amacıyla böyle bir proje yapmayı düşündüklerini belirterek "Projeyi 23 Nisan'a denk getirerek daha da anlamlı olmasını istedik." dedi.

Açılış töreninin ardından vatandaşlar ve çocuklar, ağaçlara asılan kitapları inceledi ve okumak istedikleri kitapları aldı.

Sakarya'da ağaçlar kitap açtı

Sakarya'da ağaçlar kitap açtı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.