Sakarya'da mahsur kalan 16 öğrenci kurtarıldı

Sakarya'da mahsur kalan 16 öğrenci kurtarıldı
AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri, Akyazı ilçesinin yüksek kesiminde bulunan Sülüklü Göl'e giderken yolu kaybederek mahsur kalan 16 öğrenciyi kurtardı

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Akyazı ilçesinin yüksek kesimindeki Sülüklü Göl'e giderken yolu kaybederek mahsur kalan 16 öğrenci, AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerince kurtarıldı.

AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde 16 öğrencinin minibüsle İstanbul'dan Sülüklü Göl'e gitmek için Akyazı'ya geldiğini söyledi.

Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan grubun, içinde bulundukları aracın yoğun kar nedeniyle hareket edememesi dolayısıyla yola yaya devam ettiğini belirten Kaşkaş, şöyle konuştu:

"Yaya giderken yanlış yola sapmışlar. Gittikleri yol, yayla yolu. Oraya gidebilselerdi zaten Sülüklü Göl'e ulaşamayacaklardı, yaylaya çıkacaklardı ve daha kötü olacaktı. Daha fazla gidememişler ve mahsur kalmışlar. 112'yi aramışlar, onlar da AFAD'ı aradı. Arama kurtarma birliğinden 3 araç, 1 kar motoru, 7 personel, UMKE'den 2 araç, 6 personel ve Akyazı jandarması da olay yerine sevk edildi."

Kaşkaş, bölgedeki vatandaşlarla da koordineli bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, "Bunun sonucunda vatandaşlarımız sağ salim bulundu. Öğrencilerin bazıları köylülerin traktörüyle bazıları da bizim araçlarla kurtarıldı. Öğrenciler biraz üşümüştü ama önemli bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.