Sakarya'da sıcak hava

Sakarya'da sıcak hava
Hava sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü Sakarya'da vatandaşlar, Sapanca sahiline akın etti-Türkiye'de en yüksek sıcaklık, Sakarya'da ölçülürken bu ili Adana ve Kocaeli 27, İzmir ise 26 dereceyle takip etti

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahile akın etti.

Sakarya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sakarya'da sıcaklık uzun yıllar sonra maksimum değerlere yaklaştı.

Geçen hafta sıcaklık değerlerinin 27-28 dereceye ulaşacağı yönünde uyarıların yapılmasının ardından, Sakarya'da hava sıcaklığı 28 derece ölçüldü.

- Türkiye'de en yüksek sıcaklık Sakarya'da

Yetkililer, şubat ayında en son 1958'de 27,1 derece ölçülen sıcaklık değerinin 58 yıl sonra ilk kez bu rakamı geçerek 27,8 dereceye ulaştığını bildirdi. Sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Sapanca Gölü sahiline akın etti.

Saat 14.20 itibarıyla Türkiye'de en yüksek sıcaklık, Sakarya'da ölçülürken bu ili Adana ve Kocaeli 27, İzmir ise 26 dereceyle takip etti.

Yetkililer, sıcaklıkların cuma gününe kadar devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.