Sakarya'daki cinayet davasında karar

Sakarya'daki cinayet davasında karar
Adapazarı ilçesinde eşiyle ilişki yaşadığını öne sürdüğü beden eğitimi öğretmenini tabancayla vurarak öldüren sanığa 16 yıl 16 ay 10 gün hapis cezası verildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde eşiyle ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü beden eğitimi öğretmenini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 16 yıl 16 ay 10 gün hapisle cezalandırıldı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Güven Şensoy, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği Şensoy, daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirtti.

Pişman olduğunu ve çok zor bir durum yaşadığını dile getiren Şensoy, "Kendi çocuklarımı da ortada bıraktım. Ölenin çocuklarına da kötülük yaptım ama benim durumumun da anlaşılmasını istiyorum. Sadece ölen ölmedi ben her gün ölüyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Şensoy'a, "haksız tahrik indirimi" hükmünün uygulanmasına karar verdi. Heyet, Şensoy'un Tuncay Kayalı'yı "kasten öldürme" suçundan 13 yıl 9 ay, eşiyle ilgili "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten yaralama" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından da 3 yıl 7 ay 10 gün hapis ve 10 bin 500 lira para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

- Olay

Beden eğitimi öğretmeni Tuncay Kayalı, 18 Mart 2014'te Adapazarı ilçesi Korucuk Mahallesi'nde yaşayan Güven Şensoy tarafından eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla tabancayla öldürülmüştü. Daha sonra eşini tabancayla bacağından yaralayarak kaçan Şensoy, yakalanarak tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.