Sakatlık “kabus” oldu

Sakatlık “kabus” oldu
Torku Konyaspor bu sezon sakatlıklardan fazlasıyla çekti. Yıldız isimler, sakatlıkları nedeniyle çok sayıda maçta tribünde otururken, teknik adamlar bu nedenle ideal 11’lerini sahaya sürmekte zorlandı

Mustafa Erdoğdu/Pusula

2014-2015 sezonuna büyük ümitlerle başlayan Torku Konyaspor, zaman zaman sıkıntı yaşasa da sezonu belirlemiş olduğu “ligde kalma” hedefine ulaşarak kapatmak üzere. Sezon öncesi 50 puan hedefiyle yola çıkan temsilcimiz, sezon içerisinde sık sık sakatlık problemleriyle boğuştu. Yıldız oyuncular sakatlıkları nedeniyle birçok maçta takımı yalnız bırakırken, teknik heyet de müsabakalara ideal kadrolarından yoksun çıkmak zorunda kaldı. Buna rağmen başarılı olan Torku Konyaspor, kısıtlı imkanlarla hedefe ulaşmanın keyfini sürüyor.

TSYD KUPASI’NDA 2 FİRE

İyi ve sorunsuz bir hazırlık dönemi geçiren Torku Konyaspor için sakatlık kabusu Ankara’da oynanan TSYD Kupası maçlarında başladı. Hasan Kabze ve Djalma Campos geçirdikleri ciddi sakatlıklar nedeniyle sezonun ilk haftalarında takımdan ayrı kalmak durumunda kaldı. Lig öncesi ise Kaya Tarakçı şoku yaşandı. Antrenmanda kafa travması geçiren tecrübeli file bekçisi ilk hafta 18 dışında kaldı.

MARİCA HÂLÂ SAKAT

Torku Konyaspor’da sakatlık noktasında en şanssız isim Ciprian Marica oldu. Takımın en pahalı ismi olan Marica, peşpeşe geçirdiği sakatlıklar nedeniyle daha 4. haftada formayı asmak durumunda kaldı. Ameliyat olan ve ilk devreyi kapatan Rumen oyuncu, devre arasında takıma dönse de kalıcı olmadı ve sakatlığı yeniden nüksedince ikinci kez ameliyat masasına yatmak durumunda kaldı. Marica geride kalan süreçte 6 lig ve 2 kupa maçında forma giyebildi.

MAHLANGU ŞOKU YAŞANDI

Sezon içerisinde Mehmet Güven, Ömer Ali Şahiner, Uğur İnceman ve Gabriel Torje’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu küçük sakatlık problemleriyle boğuşurken, devre arasında takıma dahil olan Güney Afrikalı Mahlangu da ağır sakatlık geçirenler arasına dahil oldu. Antrenmanda ayağına aldığı darbe ve oluşan kırık nedeniyle yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalan Mahlangu, Mersin maçında yeniden formasına kavuştu. Ali Çamdalı’nın ise Trabzonspor maçında burnu kırıldı.

MARİO SEZONU KAPATTI

Torku Konyaspor’da halen Marica’nın yanı sıra Vukovic, Benjamin Fuchs ve kaleci Mario Felueiras sakatlık problemleriyle boğuşan isimler arasında yer alıyor. Devre arasında 800 bin Euro bonservis bedeliyle transfer edilen ve sadece kupada Galatasaray ile oynanan maçta forma şansı bulan Portekizli kaleci Felgueiras’ın da sezonu kapattığı dile getiriliyor. Antrenmanda sakatlanan ve omuz kapsüllerinde parçalanma tespit edilen Portekizli eldiven ligde forma giyemeden sezonu tamamlayacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.