Saldırgan sokak köpeklerinden önce kaçtılar sonra kayda aldılar! Korku dolu anlar kamerada

Saldırgan sokak köpeklerinden önce kaçtılar sonra kayda aldılar! Korku dolu anlar kamerada
Ankara'da evlerine dönerken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kız çocukları, o anları kayda aldı.

Ankara'da evlerine dönerken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kız çocukları, o anları kayda aldı. Çocukların yaşadıkları korku anbean kameraya yansırken, anne kızının günlerdir evden çıkamadığını söyledi.

Olay, 4 Mart günü Mamak ilçesi Cengiz Topel Mahallesi'nde boş bir arazide oldu.10 yaşındaki Beray Akın ile bir arkadaşı evlerine döndükleri sırada arazide "başıboş" halde olan köpek sürüsünün saldırısına uğradı. O sırada telefonuyla etrafı video kaydına alan kız çocuklarının yaşadığı telaş anbean cep telefonu kamerasına yansıdı.

Çocukların köpeklerin saldırısından korunmak için attıkları çığlıklar ise muhtemel bir felaketi arkasına aldı. Olaydan sonra kızının gündelik hayatında sıkıntılar çektiğini dile getiren anne Rabia Akın, mahallerinde son günlerde çok fazla sahipsiz köpek olduğunu söyledi.

GİDECEK BAŞKA YOL YOK

Olayla ilgili konuşan anne Rabia Akın, "Kızım arkadaşı ile birlikte kullanmak zorunda oldukları yoldan spor kursuna doğru ilerliyorlarmış. Bir anda köpekleri fark ediyorlar. Hiçbir şekilde köpeklere dokunmayıp, yaklaşmamalarına rağmen sürü halinde çocuklara saldırmışlar. Kızım telefon açtı. "Bizi kurtar" diye bağırdı. Ne yapacağımı anlamadım. Yanlarına gittim. Kızımın pantolonunda diş izleri vardı. İki çocuk da çok büyük bir acı çekiyordu. Bu yolu kullanmak istemiyoruz ama mecburuz. Gidecek başka yol yok" dedi.

''EVLADIMIN PSİKOLOJİSİ ÇOK KÖTÜ"

Kızının hala korktuğunu dile getiren anne Akın, "Burada o kadar fazla başıboş köpek var ki. Akşamları ve sabahları sayıları 50'yi buluyor. Köpekler burada sürü olmuş, direkt saldırıyorlar. Kızımın bacaklarında morluklar var. Bu başımıza gelen ilk olay değil. Saat 5'ten sonra resmen karantinaya katılıyoruz. Markete bile gidemiyoruz. Her yer köpek dolu. Kızımın psikolojisi çok kötü. Bugün kursa gitmek istemedi, benim götürmemi istedi. Biz de korkuyoruz ve gidemedik" ifadelerini kullandı.

''KİM OLDUKLARINI BİLMİYORUZ GELDİLER KÖPEKLERİ BURAYA BIRAKTILAR''

Mahallelerinde son günlerde çok fazla sahipsiz köpek olduğunu söyleyen Akın, "Yaklaşık 6 aydır bu problemi yaşıyoruz. Köpeklerin sayısı önceden azdı. Hatta kendimiz besliyorduk. Zaman geçtikçe artmaya başladı. Kim olduklarını bilmediğimiz kişiler buraya köpekleri bırakıp gitti. Bu köpeklerin barınaklara yerleştirilmesini, sahiplendirilmesi ve kısırlaştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.