Salgının kaynağı henüz belirlenmedi

Salgının kaynağı henüz belirlenmedi
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada'da, bozulmuş kavun kaynaklı salmonella salgını nedeniyle 8 kişi öldü, yüzlerce kişi ise etkilendi.

Bozulmuş kavun kaynaklı salmonella salgını sebebiyle ABD’de 3, Kanada’da 5 kişi 8 kişi öldü.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) kurumundan yapılan açıklamada, 38 eyalette 230 kişinin 20 Kasım’dan bu yana etkili olan salmonella salgını hastalığı sebebiyle etkilendiği açıklandı.

Açıklamada ayrıca 3 kişinin salmonella salgınında hayatını kaybettiği belirtildi. Kanada Halk Sağlığı Ajansı kapsamından yapılan duyuruda ise, 6 eyalette 129 salmonella vakası olduğu, 5 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı. Duyuruda salgından hastalananların 5 ya da daha küçük ve 65’ten büyük kişiler olduğu ifade edildi.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi yaptığı açıklamada ise salgının bozulmuş kavunlardan çıktığı aktarılarak kesilmiş olarak satılan kavunların satın alınmaması çağrısında bulunuldu.
FDA ise, salgınla bağlantılı markaların ürünlerini geri çağırdıklarını belirtti.

Salmonella bakterisi başta tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen ve bağırsak sistemini bozan yaygın bir bakteri olduğu ön görülüyor.

Semptomlar, kişinin bakteriye maruz olmasından 6 saat ile 6 gün sonra ortaya çıkabiliyor. Belirtiler içerisinde ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş bulunuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.