Salihli'de mavi dil hastalığı alarmı

Salihli'de mavi dil hastalığı alarmı
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yapılan denetimlerde, mavi dil hastalığı tespit edilen bir mahalle karantinaya alındı

Manisa ve çevresinde son günlerde sıkça rastlanan mavi dil hastalığı sebebiyle Salihli'de denetimlerini arttıran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ortaköy Mahallesi'nde küçükbaş hayvanlardan alınan kan numunelerinde mavi dil hastalığına rastladı.

Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar 

Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla mahalle karantina altına alındı. Ayrıca, Salı günleri açılan hayvan pazarının da süresiz olarak kapatıldığı bildirildi.

Bulgaristan'da 'mavi dil' dehşeti

Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, mavi dil hastalığının bilhassa koyunlarda görülen viral bir hastalık türü olduğunu ve mevsime bağlı olarak görüldüğünü belirtti. Hastalığın önlenebilmesi için öncelikle sinekle mücadelenin çok iyi yapılması gerektiğini vurgulayan Tunca, "Ölen hayvan varsa ve ölüm sebebi anlaşılmadıysa derhal kireçlenip, toprağa gömülmelidir. Sürü sağlığı için aşıların düzenli olarak yapılması gerekir" diye söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.