"Saman balyalarına atış yapıyordum"

"Saman balyalarına atış yapıyordum"
Dünya kupasında altın madalya kazanan ilk Türk okçu Demir Elmaağaçlı:"İlk olarak amcam bana amatör bir yay aldı. Kayseri'deki kendi bağımızda okçuluğa başladım" - "Bağda çalışırken alan yetersizliği yaşadım. Hava koşulları her zaman düzgün olmayabiliyord

ANTALYA (AA) - LEVENT KİŞİ/ORHAN KUZU - Dünya kupasında altın madalya kazanan ilk Türk okçu olan Demir Elmaağaçlı, okçuluğa kendi bağlarında saman balyalarına atış yaparak başladığını söyledi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002'den beri okçuluk sporuyla ilgilendiğini belirterek, "İlk olarak amcam bana amatör bir yay aldı. Kayseri'deki kendi bağımızda okçuluğa başladım. Daha sonra kulüp çatısı altında devam ettim." dedi.

Katıldığı ikinci Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduğunu dile getiren Demir, "Daha sonra başarılarım katlanarak devam etti. Gençlerde dünya ikincisi oldum. Ardından Avrupa Kupası'nda ikinciliğim var. Hem büyüklerde hem de gençlerde takım halinde ikincilikler kazandık." diye konuştu.

Milli takıma ilk olarak 2007'de seçildiğini belirten milli okçu, bir yıl sonra ilk uluslararası başarısını elde ettiğini, gençlerde kazandığı tecrübeyle büyüklere kısa sürede uyum sağladığını ve iddialı konuma geldiğini kaydetti.


- "İlk başlarda saman balyalarına atış yapıyordum"


Okçuluğa başlarken karşılaştığı zorlukları anlatan Demir, şunları söyledi:

"Bağda çalışırken alan yetersizliği yaşadım. Hava koşulları her zaman düzgün olmayabiliyordu. Attığım hedef de çok kaliteli değildi. İlk başlarda saman balyalarına atış yapıyordum. Oklarım bazen hedefi geçip deforme oluyordu. Bu durum güvenlik açısından sıkıntı oluşturduğu için hedefin arkasına file astık ve daha profesyonelce çalışmaya başladım. Ayrıca alan olarak attığımız hedefin arka tarafını boş hale getirdik."

Komşularının çalışmalarını merakla izlediğine değinen Demir, "Canlı hedefe atabilir misin?", "Daha uzak nereyi vurabilirsin?" gibi sorular sorduklarını dile getirdi.

Mart ayında Ankara'da yapılan Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Makaralı Yay Genç Kız Milli Takımı ile altın madalya kazanan kardeşi Gizem'in de başarılı bir okçu olduğunu vurgulayan Demir, "Kamp zamanları dışında aynı yerde antrenman yapıyoruz. Kardeşimin benimle rekabete girmesi, başarımın artmasına vesile oldu." diye konuştu.


- Gizem: "Geçmeye çalıştığım insan dünya şampiyonu"


18 yaşındaki Gizem ise 2013'te ağabeyinin kendisini okçuluğa başlattığını belirterek, "Milli takıma bu yıl girdim. İlk katıldığım yarışmayı birinci bitirdim ve Türkiye rekoru kırdım. Daha sonra da Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda, takım halinde dünya şampiyonu olduk." dedi.

Ağabeyi ile yaptığı antrenmanların ve aralarındaki rekabetin, gelişmesine çok yardımcı olduğuna değinen Gizem, "Geçmeye çalıştığım insan dünya şampiyonu ve çok iyi bir sporcu. Ağabeyimin seviyesine ulaşmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

"Saman balyalarına atış yapıyordum"

"Saman balyalarına atış yapıyordum"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.