Şampiyon boksör ringe döndü

Şampiyon boksör ringe döndü
Avrupa ve dünya şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, 1,5 yıl aradan sonra ringe dönerek başarılarına yenilerini eklemek istiyor- Gülsüm Tatar:"Boksu hiç bırakmadım ama bir süre ara vermek zorunda kalmıştım"- "Hedefim 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemize al

ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - Avrupa ve dünya şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, yeniden ringe dönerek, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya mücadelesi vermek için çalışıyor.

Kadınlar boksta 60 kiloda 2 dünya ve 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan 31 yaşındaki Gülsüm Tatar, Eryaman Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Gülsüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketi Kars'ta öğretmenlik yaptığı için 1,5 yıl müsabakalara katılamadığını söyledi. Şartlar ve koşulların boks yapmasına elverişli olmadığını ve antrenman imkanı bulamadığını anlatan milli eldiven, "Boksu hiç bırakmadım ama bir süre ara vermek zorunda kalmıştım" dedi.

Fenerbahçe Kulübü adına yarışan Gülsüm, görev yerinin İstanbul'a alınmasının ardından bu sene yeniden Türkiye Şampiyonası'na katılarak altın madalya kazandığını anlattı.

"Hedefimde 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemize altın madalya kazandırmak var" diyen Gülsüm, şöyle konuştu:

"Buna yönelik çalışıyoruz. Antrenman ve yaşam tarzımız buna göre. Yatıp kalkıp olimpiyatları düşünüyoruz. Milli takım ayrıcalıklı bir yer. Buraya Türkiye Şampiyonası'nda ilk üçe girmiş sporcular gelebiliyor. Amaç, burada daha detaylı bir şekilde antrenman programlarına tabi tutulup, bilimsel testlere alınarak eksiklerimizin giderilmesi ve o yönde, dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluklarına hazırlanmamız sağlanıyor. Bakanlık, genel müdürlük ve federasyonumuza bu imkanları sundukları için çok teşekkür ediyorum. Çünkü çoğu ülkede bu imkanlar yok. Belkide bu yönden kendimi şanslı hissediyorum. Eryaman'da kamp yaptığımız yer harika. Bunların karşılığını altın madalya olarak ülkeme geri vereceğim."


- "Boks vazgeçilmez bir aşk"


Antrenman eksiğinin olduğunu ve bunun da daha çok çalışmaya sevk ettiğini belirten milli boksör, "Bu da bana artı yönde geri dönüşüm sağlıyor. Her zaman eksik hissettiğim için çalışmalarımı daha da yoğunlaştırdım. Yoğun antrenmanlarla çıtayı yükseltiyorum" ifadelerini kullandı.

Gülsüm, bıraktığı yerden devam edeceğini dile getirerek, "Tekrar ülkeme altın madalyalar kazandıracağım. Boks benim için vazgeçilmez bir aşk" diye konuştu.

Birçok başarıya imza attığını, 2012 Londra Olimpiyatları için 3 vize maçına katıldığını ancak bir puanla elendiğini anımsatan Gülsüm, "Orada bir hayal kırıklığı olmuştu ama şimdi bunu bir puanla bırakmayacağım. O yılların intikamını alacağım" diye görüş belirtti.


- "Rio'yu konuştukça heyecanlanıyorum"


Gülsüm, kendisini formda hissettiğini belirterek, güvenenleri hayal kırıklığına uğratmadan güzel sonuçlar alacağına inandığını söyledi.

Nisanda Samsun'da gerçekleştirilecek 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa elemelerinde kotayı almak istediğini ifade eden Gülsüm Tatar, şunları kaydetti:

"Erken kalkan erken yol alır. Samsun'da final oynayanlar vize almış olacak. Orada rakipleri affetmeyeceğim. Rakiplerime imkan vermeyip, ringi dar edeceğim. Rio'yu konuştukça heyecanlanıyorum. Kendimi orada, müsabakalarda, kürsüde hayal ediyorum. Çok duygulanıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.