Şampiyon Yıldız Milliler

Şampiyon Yıldız Milliler
Final mücadelesinde Yıldız Milli Takımımız, uzatma sonunda Litvanya’yı 69-68’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Konya’da düzenlenen PINAR Uluslararası Yıldız Erkekler Turnuvası’nın final mücadelesinde Yıldız Milli Takımımız, uzatma sonunda Litvanya’yı 69-68’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Ignas Sargiunas’ın sayılarıyla oyuna hızlı başlayan Litvanya, 5.dakikaya 2-6 önde girdi. Reklam molasının ardından Zitkus’un turnikesine millilerimiz Ahmet Can Duran ile karşılık verdi. İlk periyot, 8-15 Litvanya üstünlüğüyle tamamlandı. İki takımında hücumda tutuk başladığı ikinci çeyrekte Onuralp Bitim ile Ragıp Berke Atar’ın basketleriyle Yıldız Milli Takımımız skoru 15-19’a getirdi. Ancak devreyi Livtanya, 25-30 önde tamamladı.
Üçüncü çeyrekte savunmada daha iyi bir oyun ortaya koyan Ay Yıldızlılarımız, Ahmet Can Duran ve Muhaymin Mustafa’nın sayılarıyla 25.dakikada 36-34 öne geçti. Sargiunas’ın üç sayılık basketi ve Vasiliauskas’ın da orta mesafe isabetiyle hücumdaki seriyi bozan Litvanya, son 10 dakikalık bölüme de 41-47 üstün girdi. Karşılaşmanın dördüncü çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olurken, bitime 13 saniye kala Onuralp Bitim’in turnike basketiyle skora denge geldi (56-56). 7 saniye kala mola alan millilerimiz, son hücumu değerlendiremeyince, normal süre de 56-56 eşitlikle tamamlandı.
Uzatma bölümünde bitime 3 saniye kala 67-68 geri düşen Ay Yıldızlılarımız, son saniyede Ahmet Can Duran’ın turnike basketiyle karşılaşmadan 69-68 galibiyetle ayrıldı.
Şampiyonluğa ulaşan Yıldız Milli Takımımıza madalyalarını, Konya Valisi Muammer Erol ile Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu sundu.
Turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Litvanya’ya ise madalyalarını TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz takdim etti.
Turnuvada en değerli oyuncu, Yıldız Milli Takımımızın formasını giyen Ahmet Can Duran seçildi. Genç oyuncuya ödülünü, TBF İl Temsilcisi Mehmet Berk Torun sundu.
Ahmet Can Duran ayrıca, turnuvayı asist kralı olarak tamamlarken, Bosna Hersek’ten Musa Dzanan, sayı ve ribaund krallıklarında ilk sırada yer aldı. İstatistik liderlerinde ilk sırayı alan oyunculara ödüllerini TBF İl Temsilcisi Mehmet Berk Torun takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.