Şampiyonaya hamur yoğurarak hazırlandı

Şampiyonaya hamur yoğurarak hazırlandı
- Bilek güreşine 6 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle başlayan, uluslararası yarışmalarda kazandığı 20 madalyası bulunan bedensel engelli Zeynep Yılmaz, yarın yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanmak için çalıştığı iş yerinde hamur yoğurup, ekmek açtı


GAZİANTEP (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te yaşayan, bilek güreşinde 6 yılda 20 madalya kazanan bedensel engelli Zeynep Yılmaz, yarın yapılacak Türkiye Şampiyonası'na çalıştığı iş yerinde hamur yoğurup, ekmek açarak hazırlandı.

Henüz 8 yaşındayken yanlış tedavi sonucu bacağında felç oluşan 42 yaşındaki Zeynep Yılmaz, çocukluğundan beri meraklı olduğu bilek güreşine 6 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle başladı. İki çocuk annesi kadın, kısa sürede çok sayıda başarı elde etti.

Altı Türkiye birinciliğinin yanı sıra, 5 Avrupa derecesi, bir dünya birinciliği ve bir de dünya üçüncülüğü bulunan Yılmaz, yarın yapılacak Türkiye Şampiyonası'na bu sefer daha farklı bir teknikle hazırlandı. Umudum Ol Engelliler Derneğinin sosyal projesi olarak 3 ay önce hayata geçirilen lokantada çalışmaya başlayan Yılmaz, antrenmana gitmeye fırsat bulamadığı için iş yerinde hamur yoğurup, ekmek açarak bileklerini güçlendirdi.

Zeynep Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli olarak, iş hayatına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İşi nedeniyle antrenman yapmaya eskisi kadar vakit ayıramadığını anlatan Yılmaz, "Çok şükür şu an bir işim var ve çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her ne kadar eskisi kadar antrenmana gidemesem de buradaki mutfakta hamur yoğurarak ve ekmek açarak antrenmanımı sürdürüyorum. Önemli olan kollarınızı ve bileğinizi çalıştırmanız." diye konuştu.


- "Bayrağımızı dalgalandırmak isterim"


Küçüklükten beri ilgi duyduğu bilek güreşi sporuna arkadaşının tavsiyesiyle 6 yıl önce başladığını anlatan Zeynep Yılmaz, kısa sürede dünya birinciliği de olmak üzere 20 madalya kazandığını vurguladı. Yılmaz, şöyle devam etti:

"15 Nisan'da yapılacak Karabük'teki Türkiye Şampiyonası'nda da inşallah şampiyon olup Romanya'da Türkiye'yi temsil edeceğim. Yurt dışında İstiklal Marşı'nı okutmak, Türk bayrağını dalgalandırmak gerçekten benim için çok önemli. Bunu yapmaktan gurur duyuyorum. Her zaman gücümün yettiği yere kadar Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğim."

Yılmaz, 3 yıl önce aldığı dünya birinciliğinden sonra Almanya'dan bir telefon geldiğini, kendisi ve ailesine vatandaşlık vereceklerini söylediklerini aktararak, "Beni ülkelerine davet ettiler. Ben Türk olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye'de yaşamak benim için gururdur. Oraya Alman vatandaşı olarak gitmektense orada Türk bayrağımızı dalgalandırmayı isterim." ifadelerini kullandı.

Şampiyonaya hamur yoğurarak hazırlandı

Şampiyonaya hamur yoğurarak hazırlandı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.