Samsun'da 6 puanlık maç: "Samsunspor-Konyaspor"

Samsun'da 6 puanlık maç: "Samsunspor-Konyaspor"
 Muhabir
Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 17. haftasında bugün deplasmanda Yılport Samsunspor’a konuk olacak.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 17. haftasında bugün deplasmanda Yılport Samsunspor’a konuk olacak. Yeni Samsun Stadyumu’nda oynanacak ve 17.00’de başlayacak mücadeleyi Murat Erdoğan yönetecek. Erdoğan'ın yardımcılıklarını Hakan Karabalcık ve Abdullah Uğur Sarı yaparken Yasin Kol 4. hakem olarak görev alacak.

MURAT ERDOĞAN’LA 3. MAÇ

Tümosan Konyaspor, Murat Erdoğan yönetiminde 3. maçına çıkacak. Antalya Bölgesi hakemi yeşil-beyazlıların geçtiğimiz sezon evinde Süper MKE Ankaragücü’ne 1-0 yenildiği Süper Lig ve evinde Bodrum FK’yı 3-2 mağlup ettiği Ziraat Türkiye Kupası maçlarında düdük çalmıştı. Murat Erdoğan ev sahibi Samsunspor’un ise daha önce 5 maçını yönetti.

6 PUANLIK MAÇ

Bugünkü maç 14 puanlı iki takımın karşılaşmasına sahne olacak. Konyaspor, bu sezon oynadığı 15 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 14 puan topladı. Bu maçlarda rakip filelere 15 gol gönderen yeşil-beyazlılar kalesinde ise 21 gol gördü. Rakibiyle aynı puandaki Samsunspor da 15 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 17 gol gönderen Samsun temsilcisi kalesinde 25 gol gördü.

HEDEF GALİBİYET

“6 puanlık maç” şeklinde değerlendirilen mücadele lige kalma mücadelesi veren iki takım açısından da büyük önem taşıyor. Hakan Keleş yönetimindeki Konyaspor, zorlu maçtan 3 puanla dönerek hem alt sıralardan uzaklaşmak hem de geçtiğimiz haftaki Sivas mağlubiyetini telafi etmek istiyor.

SÜPER LİG’DE 13. RANDEVU

İki Takım perşembe günkü maçla birlikte Süper Lig’de 13. randevuya çıkacak. İki takım arasında daha önce oynana 12 maçın 7’sini yeşil-beyazlı Konyaspor, 2’sini kırmızı-beyazlı Samsunspor kazandı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İki ekip sezon öncesi Erzurum Kampında hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş mücadeleyi 3-2 Konyaspor kazanmıştı.

EN SON 1. LİG’DE KARŞILAŞTILAR

Konyaspor, bugünkü maçla birlikte rakibiyle resmi lig maçında 10 yıl, Süper Lig’de ise 17 yıl sonra karşı karşıya gelecek. İki takım son resmi maçta Mart 2013’te TFF 1. Lig’de karşı karşıya geldi. Samsun’da oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi. Konyaspor’la Samsunspor Süper Lig’de ise en son Nisan 2006’da karşı karşıya geldi. Samsun’da oynanan mücadele 1-1 sona erdi. Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor’un tel golü Kaies Ghodhbane’en gelirken Hasan Şengün yönetimindeki ev sahibi Samsunspor’un golünü Tamer Tuna kaydetti.

HOCALAR DEĞİŞTİ

Ligde kötü günler geçiren iki takımda yoluna yeni teknik direktörlerle devam ediyor. Sezona Aleksandar Stojanovic’le başlayan Konyaspor, kötü sonuçların ardından Sırp teknik adamla yollarını ayırarak yerli hocaya dönüş yaptı ve Hakan Keleş’i takımın başına getirdi. Sezona geçtiğimiz sezon takımı Süper Lig’e taşıyan şampiyon yapan Hüseyin Eroğlu yönetiminde başlayan Samsunspor ise yabancı hocaya dönüş yaparak takımı Alman teknik adam Markus Gisdol’a emanet etti.

EKSİKLER

Konyaspor’da sakatlıkları süren Gökhan Töre ve Muhammet Demir bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Yeşil-beyazlılarda Francisco Calvo ve Soner Dikmen de kart sınırıdna yer alıyor. Es sahibi Samsunspor’da ise 5 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Konyaspor maçı kadrosunda olmayacak. Forvet Gaetan Laura, sağ bek Nanu Gomes, defansif orta saha Ait Bennasser, kanat oyuncusu Kingsley Schinler ve sağ bek Zeki Yavru, sakatlıkları devam ettikleri için bugün forma şansı bulamayacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.