Samsun'daki terör operasyonu

Samsun'daki terör operasyonu
PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 7 üniversite öğrencisinden biri savcının itirazı üzerine tutuklandı

SAMSUN (AA) - Samsun'da PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla salıverilen 7 zanlıdan Canan Y. savcının itirazı üzerine tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları öne sürülen 7 üniversite öğrenci̇si̇nden Canan Y'nin yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına savcı itirazda bulundu.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Canan Y. (24), Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Atakum ilçesinde bir otomobilde gözaltına alındı.

Canan Y, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

- Olay

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK'ya yönelik yürütülen 4 aylık çalışmanın ardından 9 gün önce kırsalda örgütün gençlik yapılanmasında görev alacağı ihbarı üzerine üniversite öğrencisi Canan Y'yi (24), Samsun-Ankara karayolunda durdurulan şehirler arası yolcu otobüsünde yakalamıştı. Soruşturma kapsamında 6 öğrenci daha gözaltına alınmıştı.

Ekipler, iki ev ile bir dernek ve öğrenci yurdundaki aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirmişti.

"Terör örgütüne üye olmak, örgütün propagandasını yapmak ve örgüte eleman kazandırma" suçlarından adliyeye sevk edilen Canan Y. (24) ile 6 üniversite öğrencisi, çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.