Samsun'daki terör örgütü davasında karar

Samsun'daki terör örgütü davasında karar
Terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanıktan biri 4 yıl 2 ay, diğeri 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

SAMSUN (AA) - Samsun'da terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanıktan birine 4 yıl 2 ay, diğerine ise 10 ay hapis cezası verildi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, DAEŞ'e üye oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan Yunus Ç. ve Emrah Y. ile avukatları katıldı.
Yunus Ç, duruşmada yaptığı savunmada suçsuz olduğunu ifade ederek, beraatini talep etti.
Emrah Y. de kendisinin hiçbir eyleminin olmadığını, isnat edilen suçların düşünce özgürlüğü kapmasında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, beraatını istedi.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Yunus Ç'yi "DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 4 yıl 2 ay, Emrah Y'yi de "Örgütün propagandasını yapma" suçundan 10 ay hapis cezasına mahkum etti. Heyet, daha sonra Emrah Y. hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.
Samsun'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen yıl ağustos ayında DAEŞ'e yönelik operasyonunda gözaltına alınan Yunus Ç. ve Emrah Y. hakkında dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.