Samsung 5G için uyardı

Samsung 5G için uyardı
Samsung, koronavirüs pandemisi küresel tedarik zincirlerini bozduğu, akıllı telefon talebini zedelediği ve 5G teknolojisinin benimsenmesini zorlaştırdığı için önümüzdeki ayların acı verici olacağı konusunda uyarıyor.

Ancak Güney Koreli holding aynı zamanda krizin insanların yaşama biçiminde köklü bir değişikliğe yol açtığını söylüyor. Şirket Çarşamba günü, Mart ayında sona eren üç aylık dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine göre% 3,5 artışla ve analistlerin beklentileri doğrultusunda 6,45 trilyon won (5,3 milyar $) işletme karı bildirdi. Gelir% 5.6 artışla 55.3 trilyon won'a (45.4 milyar $) yükseldi. Net kar% 3,2 düşüşle 4,88 trilyon won'a (4 milyar $) geriledi. Son çeyrekte yaşanan sıkıntı kısa ömürlü olabilir ve şirket pandeminin zaten işinin büyük bölümleri için belirsizliklere neden olduğu konusunda uyardı. Belirsizlik nedeniyle, Samsung tam yıl tahmini vermiyor. Apple ve Huawei gibi diğer üreticiler için de bellek yongaları ve ekranları için önemli bir tedarikçi olan dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi, akıllı telefon talebinin Covid-19 nedeniyle "keskin bir şekilde düşmesi bekleniyor" dedi.

BULUT HİZMETLERİ, BAŞKA YERLERDE TALEBİN DÜŞMESİNİ TELAFİ EDECEK

Samsung'un mobil başkan yardımcısı Jongmin Lee, bir kazanç çağrısında, akıllı telefon pazarının ve mağaza kapanışlarının mevcut çeyrekte kazançlarda "kaçınılmaz" bir düşüşe yol açacağını söyledi. Şirket, yıllardır Samsung için sağlam bir kâr kaynağı olan bellek yongaları işinin akıllı telefon çöküşünden mustarip olacağını söyledi. Ancak, insanlar uzaktan çalışmaya devam ettikçe, bulut hizmetleri ve PC'lere olan taleple desteklenecektir. Samsung, salgının insanların yaşama ve çalışma şeklini değiştirdiğini söyledi. Tüketici elektroniğine olan ilginin azalması, bu ürünlere güç veren bellek yongalarına olan talebi zedeleyecek olsa da, şirket, pandemi sona erdikten sonra sunuculardan ve veri merkezlerinden bellek yongası talebinin uzun süreceğini tahmin etti. Samsung'un yatırımcı ilişkileri başkan yardımcısı Ben Suh bir çevirmen aracılığıyla, "Geleceğin yolu, çevrimiçi çalışmak ve öğrenmek için daha fazla zaman harcayan insanlar, Covid-19'un bir sonucu olarak birçok insan için yeni normal hale geldi" dedi.

"Evde kalma ekonomisi", daha fazla insanın çevrimiçi oyun oynamasına, çevrimiçi alışveriş yapmasına ve evde film akışına yol açtığını ve "bunun aslında tüketiciler için yeni bir yaşam tarzı olacağını düşünüyoruz" dedi.

5G YAKINDA KURTARICI OLMAYACAK

Samsung, hızla değişen evde kalma ekonomisindeki rolü için iyimser bir görünüm sergilerken, şirket virüsün yeni nesil kablosuz teknolojinin küresel lansmanını geciktirebileceğini söyledi. Ocak ayında Samsung ve şirketi takip eden analistler, 5G akıllı telefonların daha fazla benimsenmesinin şirketin mobil, bellek yongası ve ekran paneli bölümleri için bir nimet olacağını öngördü. Ancak koronavirüs, mobil operatörlerin kullanıma sunma planlarını etkileyebilir. Ben, "Covid-19 etkisinin genişlemesi veya daha uzun sürmesi durumunda, taşıyıcıların 5G yatırımını ertelemeye karar verebileceğini göz ardı etmek zor, bu da bizim işimizi olumsuz etkileyebilir" dedi. Jefferies analisti Edison Lee, Covid-19 ve diğer faktörler nedeniyle özellikle de dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de,  5G akıllı telefon satışlarının da bu yıl beklenenden daha zayıf olacağını bildirdi. Çinli tüketiciler 5G telefonlarını yakalamayacak çünkü tüketicileri 5G hakkında heyecanlandıracak birkaç yenilikçi uygulama var, sınırlı ağ kapsama alanı var ve mobil operatörler muhtemelen pahalı 5G telefonlarını sübvanse etmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.