Samsung, Apple ve LG Lider Oldu

Samsung, Apple ve LG Lider Oldu
Paylaşılan yeni bir rapora göre 2014 yılının lider akıllı telefon markaları belli oldu. İlk üç sırada ise hiç şaşırtmayan markalar var. Samsung, Apple, ve LG dünyanın liderleri arasında.

Digitimes Research, 2014 yılı 3. çeyreğine dair akıllı telefon pazarı için raporunu yayınladı. Listenin başında yer alan markalar ise pek de şaşkınlık yaratmıyor. Listeye göre Samsung, Apple ve LG gibi devler, uluslararasıakıllı telefon pazarının en güçlü isimleri olarak hayatlarına devam ediyorlar.

 

Üçlüyü takip eden firmalar ise ağırlıklı olarak Çinli markalar olmuş. Huawei dördüncü, Xiaomi beşinci ve Lenovo ise altıncı sıradaki yerini almış. Xiaomi, pazara sürdüğü ürün bazında ise yükselişe geçmiş. Öte yandan ZTE gibi önemli bir telekom ve dağıtımcı markası ilk 10'a dahi girmeyi başaramamış.

 

Samsung global pazara hükmeden marka olarak listenin başında olsa da, geçtiğimiz gün sizlerle de paylaştığımız haberdeki gibi Galaxy S5'in başarısızlığı, şirketi koltuğundan edebilir! Bildiğiniz gibi Samsung yeni bir yapılanma içerisine gireceğini ve art arda yeni telefonlar satışasunmayacağını açıklamıştı.

 

14-11/24/galaxy-s5.jpg

:: iPhone 6 Detaylı İncelemesi

Apple ise son 7 çeyrektir sahip olduğu en güçlü satış rakamlarına ulaşmış. Buradaki başarı Tim Cook'un yeni stratejileri ve iPhone 6 ile iPhone 6 Plus'ın güçlü satış grafiğine mâl ediliyor.

Güney Koreli LG geçtiğimiz çeyrekte tam tamına 16.8 milyon ünite akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş. Bu da yıldan yıla oranlarında yüzde 39'luk bir yükselişe denk geliyor. Şirketin bu derece güçlenmesindeki en büyük etken ise büyük övgü toplayan yeni nesil akıllı telefonları LG G3.

14-11/24/lg-g3.JPG

Digitimes'a göre 2014 içerisinde şimdiye kadar 1.219 milyar adet akıllı telefon satışı gerçekleştirilmiş. Bu oran geçtiğimiz yıla göre yüzde 30'luk bir düşüşe denk geliyor. Tahminler 2015'in yüzde 22'lik bir yükseliş ile 1.488 milyar ünitelik satışa sahne olacağı yönünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum