Samsung, Microsoft’la Arasındaki Patent Sorununu Çözmek İstiyor

Samsung, Microsoft’la Arasındaki Patent Sorununu Çözmek İstiyor
Windows 10’la birlikte mobil platformda yeniliğe giden Microsoft’a üretici ortaklar yardımcı olmaya çalışıyor. Bunlardan birisi de Android’in akıllı telefon dünyasında büyük hakimiyeti bulunan Samsung.

Windows 10’la birlikte mobil platformda yeniliğe gidenMicrosoft’a üretici ortaklar yardımcı olmaya çalışıyor. Bunlardan birisi de Android’in akıllı telefon dünyasında büyük hakimiyeti bulunan Samsung.

Samsung’un Microsoft’a 1 milyar dolarlık Android patent borcu bulunuyor ve Samsung bu borcu ödemeye pek yanaşmıyor. 

Güney Kore’den gelen yeni bilgilere göre Samsung, Android’le olan ilişkisini devam ettirmek amacıyla Microsoft’la olan patent sorununu çözmek istiyor. Samsung, ödeyeceği bedel konusunda Microsoft’la anlaştıktan sonra Windows Phone işletim sistemli cihazlara ağırlık verecek. Sonbahar aylarından itibaren ilk Windows 10 işletim sistemli modeller de piyasada olacak.



Microsoft, akıllı telefon piyasasında geniş bir yelpazesi bulunan Samsung’un bu durumundan yararlanmak istiyor. Ayrıca sağlık ve bulut depolama konusunda da işbirliği yapacağı söyleniyor. 

Diğer bir gelişme ise Tizen işletim sisteminin Samsung televizyonlarda yer alacak olması. Fakat mobil platformunda herhangi bir gelişme bulunmuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.