Samsung ve Microsoft Büyük Ekranlı Tabletler Üretebilir

Samsung ve Microsoft Büyük Ekranlı Tabletler Üretebilir
Tablet pazarı eskisine göre biraz daha duruldu. Bunun en çok büyük nedenlerinden biri ise çok büyük ekranlı akıllı telefonların demek oluyor ki diğer adıyla phablet'lerden ileri geliyor. Bu cihazlar küçük ekranlı tabletleri tehdit ediyor.

Apple'ın iPad mini üretimini bırakıp, çok büyük ekranlı iPad Pro'ya odaklanacağına dair iddialar var. Diğer üreticiler de çok büyük ekranlı tabletten yana gözüküyor. Son havadisler Samsung ve Microsoft'un ayrı ayrı çok büyük ekranlı tablet modelleri peşinde olduğunu ileri sürüyor. Lafı uzatmadan hikayenin detaylarına geçelim.

Samsung ve Microsoft'tan değişik atılımlar

Güney Kore'den gelen taze haberlere göre (Asiae.co.kr sitesi) Samsung sene bitimine kadar yeni 13 inç'lik tablet çıkaracak. Cihazla alakalı aytıntılar kıt kalırken, Koreli üreticinin 13 inç'lik tablette ekran olarak LCD kullanacağı belirtiliyor. Galaxy Tab S serisinde Super AMOLED ekran var.

Digitimes'ın raporu ise Microsoft'un 13 ve 14 inç'lik tabletler geliştirebileceğini düşündürüyor. 12 inç'lik Surface Pro 3 başarılı oldu. Yazılım devi Surface iş gelirinde önceki seneye göre %127'lik artış olduğunu ifade etti . Bu açıdan bakarsak Microsoft'un 13 ve 14 inç'lik yeni tabletler geliştirmesi bomba sürpriz olmaz. Halen Microsoft'un bu yolda devam edip etmeme hususunda karar vermediği konuşuluyor .

Bu iki yeni rapor dışında kısa bir zaman önce Sony'nin aynı nedenle manşete taşındığını belirteyim. İddiaya göre Japon üretici sözü edilen 12 inç'lik tabletiyle Microsoft'un Surface Pro 3'ü ve Samsung'un çok büyük ekranlı tabletiyle aynı ligte rekabet edecek. İddialar Sony'nin tableti 2015'in ilk çeyreğinde çıkacağını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.