Samsung'dan 6 İnçlik 4K Ekran!

Samsung'dan 6 İnçlik 4K Ekran!
Samsung'un muhtemelen Galaxy Note 5 modelinde kullanacağı düşünülen 6 inç büyüklüğündeki 4K çözünürlüğündeki ekranıyla ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı.

OLED teknolojilerini mobil ürünlerinde yıllardır yaygınlıkla kullananSamsung, aklımıza Super AMOLED terimini kazımayı da başarmıştı.

 

Yeni mobil ekranlar üzerinde çalışmaya devam eden firmanın, ekran konusundaki yol haritası ortaya çıktı.

2K / QHD tam benimsenmedi fakat 4K gündemde!

Mobil cihazlarda hızla artan çözünürlük, inanılmaz seviyelere gelmiş durumda. Koskoca televizyonlarda ve bilgisayar monitörlerinde yıllarca HDya da Full HD gibi çözünürlükler kullanan kullanıcılar, akıllı telefonlarda 5 inç seviyesindeki ekranlarda 2K çözünürlüklere çıkmış durumda. 

Bilgisayarları bile zorlayan bu ekran çözünürlüğü, mobil cihazlarındonanımlarına da pek yararlı geldiği söylenemez. Tüketicilerin de HD'denFull HD modellere geçişte olduğu gibi, 2K ekran çözünürlüğüne sahip modellere geçiş konusunda çok istekli olmadığı görülüyor. 

Fakat bunlar üreticileri durdurmak konusunda yeterli değil.

Sharp ve LG ile kıyasıya rekabet

Özellikle IPS tabanlı iki büyük mobil ekran üreticisi konumundaki Sharp veLG, 4K çözünürlüğünde mobil ekranlar konusunda çalışmalara başlamıştı.Samsung da rakiplerinin gerisinde kalmamak için çalışmalara başladı.

5.9 ya da 6 inç ekran

Büyük ihtimalle önümüzdeki yılın Ekim / Kasım ayında satışa sunulacak olan Galaxy Note 5 modelinde kullanılması muhtemel 5.9 ya da 6 inçbüyüklüğündeki yeni ekran, 4K çözünürlüğünde olacak.

14-11/07/samsung-6-inc-4k.png

PenTile dizilimi bırakacağı söylenen Samsung, yerine elmas dizilime geçecek.  Samsung'un elmas dizilimi adını verdiği yeni altpiksel tasarımı, esasında PenTile ile benzer mantığa sahip. 

PenTile yerine Elmas dizilim

Ömür olarak diğer altpiksellere göre kısa olan mavi altpikseller, yeni elmas diziliminde daha az kullanılıyor. Az kullanımın görüntüyü etkilememesi için, daha büyük bir altpiksel formunda sık bir elmas biçiminde mavi altpikseller işleniyor.

Daha uzun ömürlü olan yeşil altpikseller ise iki sık ve büyük birim arasında kaldığı için oval bir görünüm kazanıyor. Esasında en az kullanılan yeşil altpikseller, büyük olduğu için en çok gözüken birim olarak öne çıkıyor.

Yeni nesil grafik işlemcilerin, 4K çözünürlüğe destek sunması bekleniyor. Bu ekran çözünürlüklerine sahip modellerin çıkması için en erken 2015'in son çeyreği gibi tarihler öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.