Samsung'dan Galaxy Note 7 Sahiplerine Uyarı

Samsung'dan Galaxy Note 7 Sahiplerine Uyarı
Güney Koreli elektronik şirketi, cihaz sahiplerinden telefonlarını kapatmalarını ve kullanmamalarını istedi

ANKARA (AA) - Güney Kore teknoloji şirketi Samsung, Galaxy Note 7 cihazlarının alev aldığına ilişkin yeni raporlardan sonra telefon sahiplerinden, konuyla ilgili soruşturma tamamlanana kadar telefonlarını kapatmaları çağrısında bulundu.

Samsung'un internet sayfasından yapılan açıklamada, şirket, değiştirilen cihazların sorun çıkardığına dair gelen raporların ardından tüm dünyada Galaxy Note 7 satışlarını durdurarak kullanıcılardan telefonlarını kapatmalarını ve kullanmamalarını istedi.

Şirket tarafından değiştirilenler de dahil tüm Galaxy Note 7 cihazlarının kullanılmaması istenerek cihaz sahiplerine mevcut yasal kanallara başvurma tavsiyesinde bulunulan açıklamada, "En önemli önceliğimiz müşterilerimizin güvenliği olduğundan dünyada tüm toptan ve perakende ortaklarımızdan Galaxy Note 7 satışlarını, soruşturma sonuçlanan kadar durdurmasını istenecek." ifadelerine yer verildi.

Amerikalı AT&T ve T-Mobile ile merkezi İngiltere'de bulunan Vodafone ve EE iletişim operatör şirketleri, Galaxy Note 7'nin satışını ve değişimini yangın riski nedeniyle durdurma kararı almıştı.

Samsung, eylül ayında ısınma sorunu nedeniyle milyonlarca telefonu değişim için çağırmış ancak yenilenen cihazların da yangın riski taşıdığı yönünde gelen raporlar üzerine dün Galaxy Note 7'nin üretimini askıya almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.