Samsung’dan güvenlik çipi

Samsung’dan güvenlik çipi
Samsung, mobil cihazlar için geliştirdiği ikinci nesil güvenlik çipinin duyurusunu yaptı.

Samsung, Galaxy S20 Serisi güvenlik çipi ile kullanıcıların verilerini güvende tutmak için yazılımın yanında donanıma da önem veriyor. Bu nedenle mobil cihazlardaki kişisel verileri korumak için yeni bir güvenlik çipi geliştirdi. Samsung, S3FV9RR olarak adlandırılan çipin, akıllı telefonlar için güvenlik yazılımı içeren bağımsız bir donanım birimi olarak sunulacağını belirtti. Samsun güvenlik çipi ile elde ettiği 6+ sertifikasıyla, mobil bir bileşen için en yüksek dereceye sahip olduklarını açıkladı.

ÇOK YÖNLÜ ÇİP

Samsung'a göre, yeni güvenlik çipi akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda önyükleme, mobil ödeme ve diğer uygulama işlemleri için harici bir koruma sağlıyor. Ayrıca e-pasaportlar ve kripto para cüzdanları için donanım tabanlı güvenlik ve cihaz kimlik doğrulamasını destekleyici olarak kullanılabiliyor. Samsung ayrıca, güvenlik çipinin cihazın ana işlemcisinden bağımsız olarak çalıştığı için çok yönlü olduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.