Samsung‘tan ekran devrimi

Samsung‘tan ekran devrimi
Teknoloji dünyasını sallayacak! Samsung’un özellikle telefonlarda kullanılmak üzere 11K çözünürlüğünde ekran üzerinde çalıştığı açıklandı.

Ekran teknolojilerinin her geçen gün geliştiği günümüzde dünyanın en büyük üreticilerinden biri de Samsung. Firma hem kendi cihazları hem de diğer üreticiler için ekran üretmeye devam ediyor. 
Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni ekran teknolojisinin 11K çözünürlük sunacağı açıklandı. Firma teknik detaylara girmese de yaklaşık bir hesapla 11K çözünürlük inç başına 2250 piksel yoğunluğu anlamına geliyor. Örnek vermek gerekirse 5.5 inçlik bir ekranda 11.000 x 6000 piksel çözünürlük sunulabileceği anlamına geliyor.     
Şu an satışta olan en yüksek çözünürlüklü 5.5 inç ekrana sahip bir telefonun 2560 x 1440 piksel ve inç başına 530 piksel yoğunluğuna sahip olduğu düşünülürse yukarıdaki çözünürlüğün ne kadar yüksek olduğu daha iyi anlaşılır. 
Samsung’dan yapılan açıklamaya göre yeni ekranlar halen geliştirme aşamasında ve en erken 2018 yılında kullanıma sunulabileceği düşünülüyor.  

Nerede kullanılacak?
İnsan gözünün inç başına en fazla 600 pikseli ayırt edebildiği biliniyor. Yeni nesil 11K ekranlar ise bu değerin çok üzerinde bir yoğunluğa sahip. Bu yeni nesil ekranların özellikle gözlüksüz 3D içerik üretmede kullanılabileceği düşünülüyor. Ayrıca son yıllarda popüler hale gelen sanal gerçeklik gözlüklerinde bu ekranların kullanılabileceği de düşünülüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.