Sanal Fuar Kapılarını  22 Haziran’da Açıyor

Sanal Fuar Kapılarını   22 Haziran’da Açıyor
Ticaret Bakanlığının desteği ile Selçuk Üniversitesi ve Makine İhracatçıları Birliği işbirliğinde hazırlanan ‘Sanal Fuar’ 22 Haziran’da kapılarını açıyor.

Ticaret Bakanlığının desteği ile Selçuk Üniversitesi ve Makine İhracatçıları Birliği işbirliğinde hazırlanan ‘Sanal Fuar’ 22 Haziran’da kapılarını açıyor

Yeni tip koronavirüsün ticaret üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek için Selçuk Üniversitesi’nin 3 yıllık çalışması olan ‘Sanal Fuar’ kapılarını açıyor. AgriVirtual Tarım ve Hayvancılık Makineleri Sanal Fuarı Ticaret Bakanlığının desteği ile Selçuk Üniversitesi ve Makine İhracatçıları Birliği’nin işbirliğinde 22 Haziran tarihinde www.agrivirtual.com.tr internet sitesi üzerinden dijital ortamda gerçekleştirilecek. Sanal fuar 22-26 Haziran tarihleri arasında üretici ve ihracatçı firmalar ile müşterileri bir araya getirecek.

HEDEF 50 BİN ZİYARETÇİ

Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs pandemisi ile Konya’da da Tarım Fuarı dahil kent için önemli birçok fuar iptal edildi. Selçuk Üniversitesi tarafından yeni tip koronavirüsün ticaret üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek için projelendirilen ‘sanal fuar’ 22-26 Haziran tarihleri arasında www.agrivirtual.com.tr  internet adresinde kapılarını açarak, üretici ve ihracatçı firmaları hedef kitle müşterilerle buluşturacak. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  7/24 hizmet verecek sanal fuarda 100 firma ile 50 binin üzerinde ziyaretçi hedeflediklerini açıklayarak, “Türk tarım ve hayvancılık sektörünün değerli üretici ve ihracatçı firmalarının katılımlarıyla dijital ortamda sanal olarak ilk kez gerçekleştirilecek olan fuar, tamamen Selçuk Üniversitesi’nin mühendisleri tarafından geliştirilen yerli ve milli yazılım ve alt yapıyla ülke genelinde büyük ses getirecek ve fuarcılık alanında büyük bir farklılık oluşturacaktır. Ticaret Bakanlığından aldığı güç ile Selçuk Üniversitesi ve Makine İhracatçıları Birliği, sektör temsilcilerini ve profesyonel ziyaretçileri www.agrivirtual.com çatısı altında buluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK MALİYET MİNİMUMA İNECEK

Gerçekleştirilecek olan sanal fuarda klasik ticari fuarlarının getirdiği yüksek maliyetler minimuma indirilecek. Fuar kapsamı ise Tarımsal Mekanizasyon Ve Teknolojileri, Traktör Ve Tarım Makineleri Yan Sanayi, Bağcılık, Çiftlik Teknolojileri, Çiftlik Ve Seralara Yönelik Ekipman Ve Hizmetleri Agro Bilişim’den oluşacak. Fuar süresi boyunca konaklama ulaşım gibi maliyetlerin yanı sıra zamandan da tasarruf edileceğini kaydeden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Ziyaretçilere sağlanan avantajlar;  Tüm fuarlara katılabilme ve stant açabilme, Global olarak müşterileriyle irtibat kurabileceği sınırsız sayıda Firma temsilcisi ekleyebilme, Müşteri ya da ziyaretçileri ile temsilcileri aracılığıyla portal üzerinden anlık olarak yazışabilme ya da katılımcıların tercih ettiği video konferans sistemi üzerinden görüntülü ve sesli konuşabilme, Her bir firmaya özel; bilgilerini, katalog dosyalarını, ürünlerini, firma tanıtım videosunu ekleyip güncelleyebilme imkanı, Ziyaretçilerimize sanal konferanslara katılma, katılımcı kurum ve kuruluşların yetkilileriyle görüntülü görüşmeler yapabilme ve mesajlaşma imkanı olacak” diye konuştu.

MARKA BİLİNİRLİĞİ ARTACAK

Sanal fuarın katılımcılara sağladığı birçok avantajın olduğunu dile getiren Rektör Mustafa Şahin, firmaların bu sayede ulusal ve uluslararası platformda marka bilinirliğini artırma fırsatı bulacaklarını kaydetti. Şahin, “Sanal fuar sayesinde katılımcılar, en yeni ürün ve teknolojilerinizi hedef kitleye gösterme imkanı, Türkiye ve dünyadaki sektörel gelişmeleri takip etmek, pazar araştırması ve müşteri analizi yapmak, kurumsal prestij ve müşteri üzerindeki imajı güçlendirmek, mevcut müşteri ve bayi ağınızı güçlendirme imkanı bulabilecek” dedi.

PANDEMİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ EN AZA İNDİRİLECEK

Koronavirüs pandemisi nedeniyle özellikle Konya’da gerçekleştirilecek önemli fuarların iptal edilmesi ile beraber ticarete yansıyan olumsuzlukları en aza indirmeyi hedeflediklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, 22 Haziran’da kapılarını açacak olan sanal fuarın hedeflerini şöyle anlattı:

“Belirlenen her bir sektörde fuara katılan özel sektör kuruluşlarının organize edilmesi ve dijital fuara katılımcı olarak yer alması ile ürünlerini sergilemesi, katılımcı firmalara yeni ticari iş birlikleri imkanı sağlanması, özel sektör kuruluşlarının ticari potansiyellerinin artmasına bağlı olarak, yurtiçi ve yurtdışı ticaret hacimlerinin arttırılması, ülkemizde faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarının ticari sürdürülebilirliklerinin sağlanarak istihdam sürekliliğinin sağlanması, Covid-19 Pandemisi’nin uluslararası ticaret üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve pandemi sonrasında Türkiye ekonomisinin hızlı bir şekilde kendisini toparlaması, katılımcı özel sektör firmaların ihracat potansiyellerinin arttırılması, ülkemizin ihracat hacminin artmasına katkı sağlanmasını hedefliyoruz.”

KOLAY ERİŞİM ÖZELLİĞİ

Selçuk Üniversitesi tarafından geliştirilen yazılım ile hizmete sunulacak sanal fuara, bilgisayar, tablet ya da telefon üzerinden erişim sağlanabilecek, dijital fuar portalına internet üzerinden kolayca ulaşılabilecek ve ziyaret edilebilmektedir. Aynı zamanda tüm tarayıcılardan desteklenen dijital fuar ile hedef kitlelere online olarak kolayca ulaşılacak. Klasik fuar konseptini günümüzün modern teknolojisi ile birleştiren ve devamlı yapılan geliştirmeler ile teknolojik çözümler sunan online platform ile dijital dünyaya taşınan fuarlardan hızlı ve pratik sonuçlar alınabilecek. Sanal fuar aynı zamanda; canlı destek talebi, yüksek ziyaretçi kapasitesi, canlı sohbet ve video, sponsorluk ve reklam alanları, detaylı istatistikler, geriye dönük fuar bilgisi ve düşük maliyet ile yüksek erişim imkanı tanıyacak. (Dilhan Dumanoğlu)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.