Kocatepe Camii'nde 'sanat' adı altında dini değerlere saygısızlık!

Kocatepe Camii'nde 'sanat' adı altında dini değerlere saygısızlık!
Bilal Kısa isimli bir yönetmenin kadın bir modelle Kocatepe Camii'nde çektiği pozlara sosyal medyada tepki yağdı

Ankara'nın en büyük ve simge camisi Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapma skandalına imza atıldı. Camide çekilen görüntüler tepkilere neden oldu.

Bilal Kısa isimli yönetmen ve gerçek adı bilinmeyen bir model, Kocatepe Camii'nde çektiği görüntülerle dini değerleri ayaklar altına aldı. Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp, namaz hareketleriyle poz verdi. Camide verilerek dini değerleri ayaklar altına alınan pozlar 'zıtların büyüsü' ifadesiyle sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülere tepki yağdı. Görüntüleri rezillik olarak niteleyen vatandaşlar, inanmıyorsanız saygı duyun" yorumu yaptı.

DİYANET'E DE TEPKİ

Öte yandan vatandaşlar, nasıl ve kimden izin alınarak çekildiği bilinmeyen görüntülerle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'na da tepki gösterdi.

TEPKİLER ÜZERİNE ÖZÜR AÇIKLAMASI

Bilal Kısa isimli yönetmen tepkiler üzerine İnstagram hesabından yaptığı açıklamada, "Kocatepe Camii'nde yapmış olduğum çalışmanın amacından çok fazla saptığı ve yanlış yerlere çekildiğini üzülerek izlemekteyim. Niyetimin camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin camii olduğunu göstermekken şu an vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum