Sanatçı Tanıtma Kartı sanatçılara yeni fırsatlar sunacak

Sanatçı Tanıtma Kartı sanatçılara yeni fırsatlar sunacak
Kültür ve Turizm Bakanlığının somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarını tespit ederek kayıt altına aldığı "Sanatçı Tanıtma Kartı" başvuruları, 29 Şubat'a kadar devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının somut oluşturmayan kültürel miras taşıyıcılarını belirleyerek kayıt altına aldığı "Sanatçı Tanıtma Kartı" başvuruları, 29 Şubat'a kadar başvuruları devam edecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2024 başvuruları, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce 2 Ocak'tan itibaren kabul edilmeye başlandı.

Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıt yaptırmak isteyen geleneksel el sanatları ustaları, başvurularını çevrim içi olarak "https://vatandas.ktb.gov.tr" adresinden kayıt olabilecek.

Türkiye'nin kültürel zenginliklerini koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonu çerçevesinde yapılan çalışma, bugüne kadar 6 bin 339 ustaya "Sanatçı Tanıtma Kartı" verildi.

Başvurularla ilgili detaylı bilgiler, "https://aregem.ktb.gov.tr/TR-93482/sanatci-tanitma-karti.html" adresinde bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.