"Sanayi bölgelerinde sosyal Konutlar yapılmalı"

"Sanayi bölgelerinde sosyal Konutlar yapılmalı"
Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, “Orta halli insanlarımızı da daire sahibi yapmamız gerek. Devletimizden destek bekliyoruz dar gelirli ailelerimiz de ev sahibi olsun" dedi

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, “Orta halli insanlarımızı da daire sahibi yapmamız gerek. Devletimizden destek bekliyoruz dar gelirli ailelerimiz de ev sahibi olsun. Büyükşehir Organize Sanayi bölgesine toplu konut projesi düşünüyor. Biz KOMÜT olarak bu işe varız dedik. Vatandaşlarımız için güzel düşünülmüş bir proje olacak” dedi.

 

Deneyimli gazeteci Pusula Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke’nin hazırlayıp sunduğu UĞURLU GÜNDEM’in konuğu Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal oldu. Topal, Konya ve Türkiye için üretim yaptıklarını belirterek 220 üyesiyle Konya için yapabilecekleri her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

 

“36 BİN KALEM MAMUL KULLANILIYOR”

İnşaat sektörünün gerçekten lokomotif sektör olduğunu ifade eden KOMÜT Başkanı Şaban Topal demir fiyatlarının artmasıyla birlikte daire fiyatlarında da yükselmeler yaşandığını belirtti. Başkan Topal, “ İnşaat sektörünün ayakta durması gerekiyor. Lokomotif çalışmazsa arkasından gelenler de çalışmaz.  Sektörümüzde kullanılan 36 bin kalem mamul var. Bugünün şartlarında bu rakam biraz daha arttı. Sektörümüzde sıkıntılar kendini göstermeye başladı, demir bizim ana malzememiz. Demirin fiyatı 2 bin 200’lere çıktı KOMÜT olarak bu durumu gündeme getiriyoruz. Doğuda ve güneydoğuda demir cevherimiz var ilerleyen yıllarda inşallah bizim sektörümüze canlılık katacak. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından duran sektörümüz tam canlanacakken demir fiyatları arttı. Bu ülkeyi biz seviyoruz. 15 Temmuz’ da milletimiz bir kez daha kanıtladı. Bu sektörü ayakta tutmamız gerekiyor. Bizde KOMÜT olarak Konya için her şeyi yapmaya varız dedik ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

MÜTEAHHİTLİK YASASI

KOMÜT olarak 220 üye sayısına ulaştıklarını belirten Başkan Topal, “KOMÜT kurulurken 15 arkadaş bir araya geldik. Sayılı inşaat firmalarına gittik, Konya’nın 3 ilçesinden de yönetime arkadaşlar aldık. KOMÜT Konya için gerçekten ihtiyaçtı, üye yaparken bizim kriterlerimiz var parası olan herkes müteahhitlik yapmaya başladı. Bu sebeple vatandaşlarımızda mağdur olmaya başlamıştı ev satıldıktan sonra sorunlarla ilgilenen yetkili kişi olmuyor. KOMÜT olarak diğer kurumlarla da sürekli iletişim halindeyiz. Bizimde bu şehirde eksik gördüğümüz yönler var yetkililerle görüşerek taleplerimizi iletiyoruz. KOMÜT olarak mevcut mimar planlarının adaletli bir şekilde korunmasını istiyoruz. Müteahhitliğinde bir tarifi olmalı en baştan bu işi bilmeli çok parası olduğu için değil bu işin içinde olduğu için çalışmalı.  Çark dönüyor birileri birilerinin sırtından para kazanmaya çalışıyor biz bu duruma engel olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ EV SAHİBİ OLMALI”

Dar gelirli ailelerimizde ev sahibi olmalı diyen Topal, şu ifadeleri kullandı; “Konya’da herkesin alım gücü aynı değil bunları da gözetmek gerek.  Devletimizden destek bekliyoruz dar gelirli ailelerimiz de ev sahibi olsun. Kirada oturmak çok zor o yüzden insanların ev sahibi olması lazım. Belediyelerle istişare yapıyoruz Konya için ne yapabileceksek yapmamız lazım.  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi ile görüşmelerimiz oldu, bazı projelerimizde ona göre yolumuzu çizdik. Bu görüşmeleri bütün şehir için yapmalıyız ki Konya her geçen gün gelişimini sürdürsün. Bu memlekete bazı şeyler heba oluyor 220 civarında üyemiz var tek vücut olarak elimizi taşın altına koyarız. Önümüzdeki yıl içerisinde fuarımız daha güzel olacak şimdiden çalışmalarımıza başladık.”

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TOPLU KONUT PROJESİ”

Uğur Özteke’nin, “Çorak dağlara inşaat yapılma imkânı var mı?” sorusuna 2025 yılına kadar böyle bir çalışmanın gözükmediğini belirten Topal, “Müteahhitle Belediye Başkanının ortak çalışması gerekiyor. Alt yapı için zorlanma olur o yüzden istenmiyor. Yapılaşma için imar planı gerekiyor 2025 e kadar böyle bir proje gözükmüyor ilerleyen yıllarda ne olur bilemiyorum.  Büyükşehir Organize Sanayi bölgesine toplu konut projesi düşünüyor. Biz KOMÜT olarak bu işe varız dedik. Vatandaşlarımız için güzel düşünülmüş bir proje olacak” dedi. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.