Sanayi Kentine Yeni Teknoloji Merkezi

Sanayi Kentine Yeni Teknoloji Merkezi
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Görgün:- "GTÜ, yüksek teknoloji kullanan firmaların, üniversitenin enstitü olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gös

KOCAELİ (AA) - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversitenin bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği bir teknoparkın adımını attığını bildirdi.

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ), ileri teknoloji ve yazılım üreten firmalara ev sahipliği yapacak teknopark kurulacak.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile GTÜ bünyesine teknoloji geliştirme bölgesi kurulması kararı alındığı belirtilerek, böylece akademik bilgi birikiminin sanayiye aktarılacağı önemli bir merkezin Kocaeli'ye kazandırıldığı vurgulandı.

Araştırma üniversitesi statüsünde olan GTÜ'nün kurulduğu günden bu yana güçlü altyapısıyla birçok milli projenin gelişimine katkı sağladığı aktarılarak, üniversite altyapısının kullanılmasıyla GTÜ Teknopark'ın bölgede büyük bir ekosistem ortaya çıkarmasının hedeflendiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin Bakanlar Kurulunca 19 Şubat 2018 tarihli kararıyla kurulduğunu anımsattı.

Üniversitelerinin son 4 yıldır kararlı bir şekilde sürdürdüğü bilgi üretimi, teknoloji gelişimi ve inovasyon yönetimi yolculuğunda çok önemli bir adım daha atıldığını aktaran Görgün, bu yolculuğu çok önemli bir kümelenme projesi olarak gördüklerini kaydetti.

Görgün, bu kümelenme örneğinin sadece bilimsel değil, aynı zamanda ortak irade, hedeflenme, planlama, kararlılık, çaba, çalışma, gönül ve duygu kümelenmesi olarak GTÜ ailesi için büyük bir anlam taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"GTÜ, yüksek teknoloji kullanan firmaların; üniversitenin enstitü olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacakları akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği bir teknoparkın adımını attı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.