Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya'da

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya'da
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank:- "Gökyüzü aslında herkesin ilgisini çekiyor. Biz de buraları daha çok tanıtarak hem gençlere hem de ailelerine gök bilimini sevdirmeye çalışacağız"

ANTALYA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gençlere gök bilimini sevdirmeye çalışacaklarını bildirdi.

Varank, Konyaaltı ilçesinde, Saklıkent'teki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde düzenlenen 21. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliğine katıldı.

Bakan Varank, kendisine eşlik eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve ziyaretçilerle birlikte teleskobu kullanarak gezegenleri inceledi.

Şenliğe katılan öğrencilerin bilimsel projeleri hakkında bilgi alan Varank, gözlemevindeki Türkiye'nin en büyük teleskobunun başına geçerek Satürn ve Ayı gözlemledi.

Varank, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliğe geldiği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Şenliğe her yıl binlerce başvuru olduğunu, ancak en fazla 350 kişinin kabul edildiğini anlatan Varank, Vali Karaloğlu ile "Burada imkanları nasıl geliştirebiliriz? Bilimle ilgili gençleri, ailelerini nasıl buraya çekebiliriz?" diye çalışma yapacaklarını belirtti.

Atölye faaliyetlerine katılan çocukların heyecanını gördüğünü vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

"Gökyüzü aslında herkesin ilgisini çekiyor. Biz de buraları daha çok tanıtarak, hem gençlere hem de ailelerine gök bilimini sevdirmeye çalışacağız. Zirvede gözlemevimiz var. Türkiye'nin ulusal gözlemevi. Orada da bilimsel faaliyetler sürdürülüyor. En büyük teleskobumuz burada. 150 santimlik teleskobumuz var. Bir takım yeni teleskop projelerimiz de var. Onları da inceleyeceğiz. İnşallah bütün halkı, gençlerimizi, öğrencilerimizi, Antalya'ya davet ediyoruz. Gelsinler bu şenliğe katılsınlar. Çok memnun kalacaklardır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.