SANAYİCİLERİN SIKINTILARI DİNLENDİ

SANAYİCİLERİN SIKINTILARI DİNLENDİ
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve beraberindeki heyet, Konya Organize Sanayisi’nde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret ederek, sanayiciler ile görüştü.

Milletvekili Altunyaldız’a ziyaret esnasında Konya Valisi Yakup Canbolat, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçarslan, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü eşlik etti. İlk olarak Elfatek Elektronik fabrikasını ziyaret eden heyet, burada yüzde yüz yerli olan insansız kara aracı Ankebot hakkında bilgi aldı. Heyet daha sonra TÜMOSAN motor ve traktör fabrikasını ile otomotiv ve vinç fabrikasını ziyaret ederek, üretilen parçalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretin ardından sanayicilerle toplantıda buluşan heyet, sanayicilerin sıkıntılarını dinledi.
Toplantıda açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, üreten ekonomilerin hayatta kaldığına dikkat çekerek, “Üreten ekonomiler hayatta, üretiyorsanız ayaktasınız, üretemiyorsanız değilsiniz. Üretmenin şartları var. Üretmenin modelleri var. Üretmenin parametreleri var. Üretmenin ekonomik olması var, rekabetçi olması var. Sonuçta rekabetçi bir şekilde ürettiğiniz ürünleri, küresel pazarlarda pazarlama ve satış var. Bütün bunlar bir organizasyon işi, çalışma işi, bir dinamizm işi. Sonuçta ülke olarak üreten ekonomiyle ayakta kalma işi” şeklinde konuştu.
Ürettikleri ürünleri dünyanın dört bir tarafına satmaya devam edeceklerini söyleyen Altunyaldız, ”Küresel alemde büyük bir badire yaşanıyor. O yüzden üretmeye devam edeceğiz. O yüzden ürettiğimizi dünyanın dört bir tarafına satmaya devam edeceğiz. O yüzden katma değerleri ürünler gamına, dönüşümüne devam edeceğiz” dedi.

“Ürettiğimiz teknoloji ile OECD ortalamasının üzerinde satış yapacağız”
Ürettikleri yüksek ve orta ileri teknoloji ile OECD ortalamasının üzerinde satışlar yapacaklarının da belirten Altunyaldız, “İleri teknoloji sahibi olacağız. Orta yüksek teknolojiyi üreteceğiz ve birim başına OECD ortalamasının üstünde satışlar yapacağız. Bunun için organizasyonlar gerekir. Modeller gerekir, öncülük gerekir. İşte bu kapsamda buradayız. Bu kapsamda bir modeli, bir öncülüğü ve birlikte çalışmayı, birlikte üretmeyi, birlikte kazanmayı, birlikte ayakta kalabilmeyi başarmak için buradayız. Beyşehir’de, Huğlu’da ve Üzümlü’de, Konya Organize Sanayi’de çok verimli çalışmalarımız oldu. Çok katılımcı ve katkı veren bir çalışma oldu” diye konuştu.
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, Türkiye ihracat oranlarında Konya’nın 5. sırada yer aldığına dikkat çekerek, daha üst seviyelerde yer almaması için sebep olmadığını söyledi. Kütükçü, Konya Sanayi Odası olarak savunma sanayi alanında ellerinden geleni yapacaklarını da ifade ederek, “Savunma sanayinde yapacak daha çok işimiz var. Bundan sonra Konya olarak, Huğlu ve Üzümlü olarak, savunma sanayinden daha fazla pay almak için daha çok çalışacağız. Konyalı sanayiciler olarak savunma sanayi alanındaki tüm potansiyelimizi harekete geçirmekte kararlıyız. Konya Sanayi Odası olarak bu konuda gereken her adımı atmaya hazırız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.