Sanayiciye gümrük kolaylığı

Sanayiciye gümrük kolaylığı
ANKARA (AA) - Solvent ve bazı petrol ürünleri ihtisas gümrüğü uygulaması kapsamında sanayicilerin kendi ihtiyaçları için getirdikleri ürünlere yönelik...

ANKARA (AA) - Solvent ve bazı petrol ürünleri ihtisas gümrüğü uygulaması kapsamında sanayicilerin kendi ihtiyaçları için getirdikleri ürünlere yönelik işlemler Mersin Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğünde de yapılabilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Gümrük Genel Tebli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, solvent ve bazı petrol ürünleri ihtisas gümrüğü uygulamasında düzenleme yapıldı.

Söz konusu ürünlerin serbest dolaşıma giriş işlemleri sadece Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Körfez Petrokimya Gümrük Müdürlüğünden yapılırken, sanayicilerin kendi ihtiyaçları için getirdikleri tebliğ kapsamı eşyanın serbest dolaşıma girişine ilişkin gümrük işlemlerinin gerçekleştirileceği gümrük müdürlüklerine Mersin Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü eklendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.