Şanlıurfa Kültür ve Turizm Çalıştayı

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Çalıştayı
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:- "İstanbul'da bir patlama olduğunda Türkiye birileri tarafından içeride ve dışarıda güvenlik açısından riskli bölge ilan ediliyor"- "Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hayatın nasıl cıvıl cıvıl olduğunu gösteren ve o dokuyu ö

ŞANLIURFA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Brüksel'de ve Paris'te patlamalar meydana geldiğinde o ülkelerin güvenlik açısından riskli ülke ilan edilmediğini belirterek, "İstanbul'da bir patlama olduğunda Türkiye, birileri tarafından içeride ve dışarıda güvenlik açısından riskli bölge ilan ediliyor" dedi.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Çalıştayı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve diğer ilgililerin katılımıyla yapıldı.

Bakan Ünal, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin bulunduğu bölgeyi turizm açısından çok önemsediklerini söyledi. 24 Kasım'da Rus uçağının düşürülmesiyle turizm açısından yeni bir süreç başladığını belirten Ünal, "Rusya'dan gelecek turist sayısında Rus hükümetinin uyguladığı yaptırımla turizmi bir yaptırım olarak görmesiyle birlikte biz turizm konusunda bir türbülansa girdik." dedi.

Bu olayın ardından Sultanahmet, Ankara ve diğer patlamalarla birlikte Türkiye'nin riskli bölge algısı köpürtülmeye çalışıldığını ifade eden Ünal, "Turizm, bir imaj ve algıdır. O yüzden tanıtım son derece önemli ama burada şu soruyu sormak gerekiyor. Brüksel'de bir patlama olduğunda Belçika, Paris'te bir patlama olduğunda Fransa güvenlik açısından riskli bölge olmazken İstanbul'da bir patlama olduğunda Türkiye, birileri tarafından içeride ve dışarıda güvenlik açısından riskli bölge ilan ediliyor. Burada bizim bazı şeyleri tekrardan gözden geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

- Bölge illerine özel tanıtım çalışması

Ünal, Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa ile ilgili özel bir tanıtım çalışması yaptıklarını belirtti.

Geçen hafta Diyarbakır'da temaslarda bulunduğunu aktaran Ünal, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da hayat bütün canlılığıyla devam ediyor ve birileri sanki Diyarbakır'da savaş varmış gibi adeta içeriye ve dışarıya dönük kampanya yürütüyor. 20 Temmuz'daki Suruç patlamasında sanki Şanlıurfa da güvenlik açısından riskli bir şehirmiş gibi bırakın yurt dışını, yurt içinde bile çok ciddi bir kampanya yürütülüyor. Aynı şekilde Mardin merkezle ilgili de yapılıyor. Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hayatın nasıl cıvıl cıvıl olduğunu gösteren ve o dokuyu özellikle içeriye de anlatmak için yeni tanıtım filmleri hazırlıyoruz."

- "Turistik yerlerin güz yüzüne çıkarılması önem arz ediyor"

Bakan Çelik de Şanlıurfa'daki tarihi ve turistik yerlerin gün yüzüne çıkarılarak insanlıkla buluşturulmasının önem arz ettiğini vurguladı.

Çeşitli algı operasyonlarıyla huzur kenti olarak bilinen Şanlıurfa'ya olmadık kisveler giydirildiğini ifade eden Çelik, "Dolayısıyla hem algının ortadan kaldırılması hem de var olan güzelliklerimizin dünyaya tanıtılması konusundaki yegane kaynağımız Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bu toplantı çök önem arz ediyor" diye konuştu.

Çalıştayda ilgili kurumlar yapılan, devam eden ve yapılacak çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.