Şanlıurfa'daki Terör Operasyonu

Şanlıurfa'daki Terör Operasyonu
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı:- "​Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınmaları ile birlikte yürütülen adli süreç, usul ve yasalara uygun şekilde yürütülmektedir"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından, Halfeti ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sırasında bir polisin şehit olduğu, 2 polisin yaralandığı saldırıyla ilgili şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınmasında adli sürecin usul ve yasalara uygun şekilde yürütüldüğü bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Dergili Mahallesi'nde PKK terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda iki teröristin etkisiz hale getirildiği, bir komiser yardımcısının şehit olduğu ve iki polis memurunun da yaralandığı hatırlatıldı.

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyeliği" ve "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 47 şüphelinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer veridi:

​"Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınmaları ile birlikte yürütülen adli süreç usul ve yasalara uygun şekilde yürütülmektedir. ​Bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında şüphelilerin işkence gördüklerine ilişkin iddiaların yer aldığı haber ve paylaşımlar Cumhuriyet Başsavcılığımızca usulü dairesinde titizlikle takip edilmekte ve incelenmektedir. ​İhtiyaç duyulması halinde inceleme ve soruşturma süreçlerinden ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.