Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü
TBMM Başkanı Kahraman: - "Urfa'ya 1984'te "Şanlı" unvanı, bugün de İstiklal Madalyası verildi. TBMM'nin bu kararı, Şanlıurfa'yı onurlandırmanın yanında aynı zamanda kendisini de onurlandırmaktadır"

ŞANLIURFA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin, "TBMM'nin bu kararı Şanlıurfa'yı onurlandırmanın yanında aynı zamanda kendisini de onurlandırmaktadır." dedi.

Kahraman, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar kurulu üyelerinin katılımıyla GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen törende, milli mücadele döneminde destan yazan Şanlıurfalılara teşekkür etti.

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi için çıkarılan kanuna destek veren milletvekillerini tebrik eden Kahraman, kentin, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleyle Türk toplumuna ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Urfa'ya 1984'te "Şanlı" unvanı, bugün de İstiklal Madalyası verildiğini belirten Kahraman, şöyle konuştu:

"TBMM'nin bu kararı, Şanlıurfa'yı onurlandırmanın yanında aynı zamanda kendisini de onurlandırmaktadır. Şanlıurfa o dönemde sergilediği hamiyet, fedakarlık, cihat ruhu ve İstiklal aşkıyla milletimize öncülük etti, ilham kaynağı oldu, cesaret verdi. Urfa, şanlı mazisi ve hizmetleriyle İstiklal Madalyası'nı sonuna kadar hak etti. TBMM 23 Nisan 1920'de faaliyete geçti, Urfa ise o dönemden 2,5 ay önce başlayan kurtuluş mücadelesini 10 Nisan'da tamamladı. O yüzden Urfa'nın İstiklal Harbi'ne öncelik ettiğini ve ilham kaynağı olduğunu ifade etmek bir haktır."

Kahraman, Türk milletinin tarih boyunca özgürlüğüne çok düşkün olduğuna işaret etti. Türk milletinin, aziz olan hürriyet konusunda en ufak geri adım atmadığını dile getiren Kahraman, "Vatanımız kolay kurtarılmadı, bugünlere de kolay gelmedik. Bu vatan bize aziz şehitlerimizin hatırasıdır. Bayrağımıza, devletimize, milletimize kastedilmesine asla izin vermeyiz." şeklinde konuştu.

İsmail Kahraman, sözlerini, Orhan Şaik Gökyar'ın "Bu Vatan Kimin" şiirinden "Bu vatan, toprağın kara bağrında, sıradağlar gibi duranlarındır, bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir." dizeleriyle tamamladı.

Törene, eski TBMM Başkanları Yıldırım Akbulut, İsmet Yılmaz ve Cemil Çiçek de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.