Şanlıurfa'nın tarihi sokakları bisikletlilerle şenlendi

Şanlıurfa'nın tarihi sokakları bisikletlilerle şenlendi
Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen Urfa Sokakları Dağ Bisiklet Yarışına 19 ilden 214 sporcu katıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla başlayan Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Urfa Sokakları Dağ Bisiklet Yarışına 19 ilden 214 bisikletçi katıldı.

Balıklıgöl Platosunda İl Gençlik Spor Müdürü Hakan Keşküş'ün start vermesiyle başlayan yarışta, katılımcılar Akarbaşı Caddesi'nden geçerek 58 Meydanı, Hakim Dede Mahallesi'nin tarihi sokakları ve Urfa Kalesi eteklerinden geçerek başlangıç noktasına döndü.

Yarışmacıların özellikle tarihi dar sokaklarda zorlandığı görülürken yarışta kaza sonucu yaralanan 5 bisikletçi 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Yarışta 19 yaş ve üstü erkeklerde Recep Ünal birinci, Gökhan Uzuntaş ikinci, Bayram Eroğlu üçüncü oldu.

Kadınlar kategorisinde ise Simge Ekici birinci, Kumsal Ulu ikinci ve Jale Türk üçüncü oldu. 18 yaş ve altı kategorisinde ise Emri Us birinci, Oğuzhan Ermiş ikinci ve Oğuzhan Tiryaki ise üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara, madalya, kupa ve para ödülü verildi.

Törende konuşan İl Gençlik Spor Müdürü Hakan Keşküş, kentte ilk defa dağ bisikleti yarışının düzenlendiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Amaçlarının hem Şanlıurfa'nın tarihi sokaklarını tanıtmak hem de Gençlik Haftasını kutlamak olduğunu kaydeden Keşküş, "Urfa Sokakları Dağ Bisiklet Yarışı bizim ilk yarışımız olduğu için bazı aksaklıklar olmuş olabilir. Bunun için herkesten özür diliyorum. Ama bundan sonra her yıl bu yarışmayı yapacağız inşallah. Onun için bu yarış bizim için çok önemliydi. Urfa'nın tarihi sokakları ilk defa bu kadar hareketli günler geçirdi." dedi.

Yarışın ardından halk oyunları ekibi sahne aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.