Sarayönü Belediyesi turnuvanın şampiyonu oldu

Sarayönü Belediyesi turnuvanın şampiyonu oldu
 Editör
Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen voleybol turnuvasında final maçı yapıldı. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarayönü arasında yapılan maçı kazanan Sarayönü Belediyesi turnuvanın şampiyonu oldu.

Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Voleybol Turnuvası tamamlandı. Finalde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü takımını 3-0 mağlup eden Sarayönü Belediyesi turnuvanın şampiyonu olurken, Konarspor; Ulutaş Harita’yı 3-1 ile geçip 3. oldu.

Sarayönü’nde düzenlenen Voleybol Turnuvası’nda final maçını 3-1 kazanan Sarayönü Belediyesi şampiyon oldu. Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve yaklaşık 1 ayda yoğun ilgiyle takip edilen 43 maça sahne olan turnuvada Ulutaş Harita’yı 3-1 ile geçen Konarspor 3. olurken, turnuvanın yaş ortalaması en genç takımı Ramazan Akyürek Endüstri Meslek Lisesi komite tarafından en centilmen takım seçildi.

turnuva-3.jpeg

SARAYÖNÜ BELEDİYESİ 3-0 İLÇE MEM

İkinci maçta ise Sarayönü Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim; turnuvanın şampiyonunu belirlemek için sahaya çıktılar.

Sarayönü Belediyesi’nden Halil ve Berkay’ın sayılarına İlçe MEM’den İbrahim ve Hasan karşılık verince ilk bölüm 5-5 eşitlikle geçildi. Hasan ve Adem’in üst üste bulduğu sayılara Belediyeli oyuncuların hataları eklenince MEM, farkı 6 sayıya çıkarıp; 17-11 öne geçip; Niyazi Kart’a mola aldırdı. Sarayönü Belediyesi moladan sonra farkı bir ara 2 sayıya kadar indirse de MEM, Yasin, Adem ve Rahmi’nin sayıları ile son bölüme 23-18 önde girdi. Baş hakem Emre Kılıç’ın bir kararı morali bozulan ve Furkan, Gürol ve Eşref’in sayılarına engel olamayan MEM; 24-23 geriye düştü. Set sayısı kullanan Sarayönü Belediyesi hata yapınca set uzadı. Son bölümde rakibini hataya zorlayan Sarayönü Belediyesi; Berkay’ın sayısı ile setten 26-24 galip ayrılıp setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete ilk setin moraliyle başlayan Sarayönü Belediyesi Halil, Furkan ve Berkay’ın sayıları ile 7-2 öne geçip rakibine mola aldırdı. İbrahim Koçak’ın smaçlarına Yasin sayıları da eklenince fark 1’e indi ve Sarayönü Belediyesi mola almak zorunda kaldı: 14-13. Moladan sonra da iyi oyununu sürdüren MEM; İbrahim ile beraberliği yakaladı: 18-18. Son bölümde MEM oyuncularının hatalarına Eşref ve Özkan’ın sayıları eklenince Sarayönü Belediyesi seti 25-21 kazanarak 2-0 öne geçti.

Furkan ve İbrahim’in karşılıklı sayıları ile başlayan sette Berkay’ın smaçlarının çizgi dışına düşmesiyle MEM; 4-3 öne geçti. Gürol ve Özkan’ın devreye girmesiyle Sarayönü Belediyesi 8-4 öne geçti. İbrahim’in sayıları ile etkili olan MEM; 13-12 öne geçerek rakibine mola aldırdı. Moladan sonra Gürol’un bloğuyla öne geçen Sarayönü Belediyesi: Özkan, Furkan ve Berkay’ın sayıları ile son bölüme 21-17 önde girdi. MEM’in molasından sonra Furkan ile üst üste sayılar bulan Sarayönü Belediyesi setten 25-18, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak turnuvanın şampiyonu oldu.

turnuva-4.jpeg

KUPALAR BAŞKANLARDAN

Final maçlarının tamamlanmasıyla birlikte kupa seremonisine geçildi. Dernek yöneticileri tarafından turnuvaya katılım sağlayan takımlara günün anısına plaketleri takdim edilirken, dereceye giren ilk 4 takıma ve turnuvanın en centilmen takımı Endüstri Meslek Lisesi’ne kupa ve madalyaları Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Dernek Başkanı Emre Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim şişman tarafından takdim edildi.

turnuva-2.jpeg

BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLANDI

Kupa töreninde söz verilen SKYD Başkanı Emre Güney; etkinliği düzenlemekteki ilk amaçlarının ilçedeki birlik beraberliği sağlamak olduğunu gelinen noktada bunu da başardıklarını söyledi.

Turnuva ile birlikte ilçedeki gençleri spora teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydeden Güney, “Yaklaşık 2 ay süren turnuvamız, amatör bir turnuva ve dostluk turnuvası olmasına rağmen takımlarımız gerek antrenmanları, gerek organizasyonları ile profesyonel bir turnuva edasında maçlara hazırlanarak, sporun ve rekabetin ciddiyetini son ana kadar korudu. Bugün turnuvaya katılarak tüm ciddiyetleri ile rekabeti sonuna kadar yaşatan tüm takımlarımıza, kurumlarımıza, yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar özenle çalışmalarını yürüten ekip arkadaşlarıma da teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

GENÇLERİMİZİN SOSYAL DUYARLILIKLARI YÜKSEK

Turnuvayı takip eden seyircilerin ve katılan sporcuların yıllarca unutulmayacak anlara şahitlik ettiğini belirten Başkan Güney; “Turnuva 2 ay boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Takımları oluşturan Sarayönülü gençlerimiz sosyal duyarlılıklarının ne kadar yüksek olduğunu gösterdiler. Turnuvayı tribünden takip eden hemşehrilerimiz hem duygulandı hem eğlendi. Kıbrıslı voleybolcularımız ve kısa süre önce vefat eden ilçemiz gençlerinden Mehmet Türkoğlu anıldı. Belediye’nin engelli kadrosundan istihdam ettiği engelli kardeşlerimiz onore edildi. Bu görüntüler dışında da birçok güzel ana şahitlik ettik” diye konuştu.

turnuva-1.jpeg

İLÇE İÇİN KATMA DEĞER

Kupa töreninde söz alan bir diğer isim Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise “Derneğimizin düzenlemiş olduğu bu turnuvaya katılım gösteren, sporun birleştirici gücüyle turnuva boyunca tribünlerde ki yerlerini alarak centilmence maçları takip eden ve takımlarını destekleyen tüm hemşerilerimize, turnuvanın düzenlenmesinde büyük katkıları olan derneğimize, yönetim kurulu başkanımız Emre Güney ve kıymetli arkadaşlarına ilçemize katmış oldukları bu katma değer için ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SALON: Sarayönü

HAKEMLER: Emre Kılıç, Cihat Acar

SARAYÖNÜ BELEDİYESİ: Ümit Yiğit, Berkay Toker, Eşref Togay, Özkan Öztürk, Gürol Karaca, Furkan Karataş (M.Halil Bayram, Mehmet Ünver)

ANTRENÖR: Niyazi Kart

İLÇE MEM: Rahmi Kahraman, Mehmet Gergin, İbrahim Koçak, Yasin Erdem, Adem İnanır, Hasan Ertugan (Satılmış Ortagedik)

ANTRENÖR: Yasin Küçük

SETLER: 26-24, 25-21, 25-18

SÜRE: (71’)

KONARSPOR 3. OLDU

Final gecesinin ilk maçı olan 3.’lük-4.lük maçı turnuvanın iki renkli takımı Konarspor ile Ulutaş Harita’yı karşı karşıya getirdi. Çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Konarspor 3-1 kazanarak turnuva üçüncüsü oldu.

Konarsporlu Onur’un sayısı ile başlayan setin ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçti. Mevlüt ve Mustafa Akhançer’in sayıları ile 7-5 öne geçen Ulutaş Harita; arka arkaya hata yapınca 12-8 geriye düştü ve ilk molayı almak zorunda kaldı. Moladan sonra da üstün oyununu sürdüren Konarspor; M.Ali, H.Hüseyin ve Engin’in sayıları ile farkı 10’a çıkardı: 19-10. Ulutaş Harita; biraz toparlanıp farkı bir ara 5 sayıya kadar indirse de ilk set 25-18 Konarspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci setinin ilk bölümü büyük çekişmeye sahne oldu. Ulutaş Harita M.Akhançer ve Nezir’in sayıları ile öne geçti ancak Konarspor Onur ve M.Ali ile karşılık verdi ve farkın açılmasına engel oldu: 13-12. Onur, Samet Koçak ve Serkan Candan’ın sayıları ile 7-0’lık seri yakalayan Konarspor son bölüme 19-13 önde girdi. Mola almak zorunda kalan Ulutaş Harita’da basit hatalar devam edince Konarspor ikinci seti de 25-16 önde tamamlayarak skoru 2-0’a getirdi.

whatsapp-image-2024-01-23-at-11-28-58.jpeg

Başa baş geçen üçüncü sette iki ekipte birbirine üstünlük kuramadı. Karşılıklı sayılarla geçen setin son bölümüne 20-20 eşitlikle girildi. M.Akhançer’in sayılarına Erdinç ve Arafa’da katkı sağlayınca Ulutaş Harita; setten 25-23 galip ayrılarak durumu 2-1 yaptı.

Ulutaş Harita dördüncü setin ilk bölümünde M.Akhançer ile ayakta kalmaya çalışsa da Konarspor M.Ali ve H.Hüseyin’in sayıları ile 15-8 öne geçerek rakibine ilk molayı aldırdı. Üçüncü sette dinlendirdiği oyuncularını yeniden oyuna alan Konarspor üstün oyununu setin sonuna kadar sürdürerek setten 25-19, maçtan da 3-1 galip ayrılarak turnuva 3.’sü oldu. İlçe Jandarma karşılaşmasında 6 Şubat depreminde vefat eden KKTC Gazimağusa Koleji voleybolcularını ‘Şampiyon Melekler’ pankartı ile anarak turnuvanın ülke çapında gündeme gelmesini sağlayan Ulutaş Harita ise 16 takımlı turnuvayı 4.’lükle tamamladı.

SALON: Sarayönü

HAKEMLER: Emre Kılıç, Cihat Acar

KONARSPOR: Onur Kökgöz, Serkan Candan, Samed Koçak, M.Ali Büyüktuna, H.Hüseyin Akdoğan, Engin Akmaz (Yiğit Emre Kökgöz, Selman Bozkurt, Mesut Demirkaya, Ercan Körük)

ANTRENÖR: Erdal Bozkurt

ULUTAŞ HARİTA: Mevlüt Potuk, Mustafa Akhançer, Erdinç İnanır, Nezir Ural, Zekeriya Çobanoğlu, Emre Ülker (Safa Ulutaş, Ali Kaya, Arafa Yasin Bayram)

ANTRENÖR: Ali Kaya

SETLER: 25-18, 25-16, 23-25, 25-19

SÜRE: (83’)

whatsapp-image-2024-01-23-at-11-29-02.jpeg

MEHMET VE ÜMİT ONORE EDİLDİ

İlçenin ve Sarayönü Belediyesi’nin maskotları Ümit Yiğit ve Mehmet Kalak; voleybol turnuvasında onore edildi. Sarayönü Belediyesi’nde personellerinden Ümit Yiğit; final maçı başlamadan önce ilk 6’ya alınarak süre alması sağlandı. 5 dakika oyunda kalan Ümit, performansıyla tribünleri dolduran seyircilerden alkış aldı ve yerini takım arkadaşına bıraktı. Turnuvayı şampiyonlukla tamamlayan Sarayönü Belediyesi oyuncuları kupa töreninden sonra kupayı Mehmet Kalak’a vererek onore edildi.

MEHMET TÜRKOĞLU UNUTULMADI

Geçtiğimiz aylarda rahatsızlığı nedeniyle vefat eden ve ölümüyle tüm Sarayönü’nü yasa boğan Mehmet Türkoğlu, voleybol turnuvasında unutulmadı. Grup maçlarında Ulutaş Harita tarafından Kurşunlu SK maçı öncesinde hazırlanan pankartla anılan Mehmet Türkoğlu’nun çocukları Nazmi (7), Yaren (4) ve Hamza (2) kupa töreninde hediyeler verildi. Kupa töreni öncesinde seremoni tribünlerde duygusal anlar yaşanmasına neden olurken, çocuklara hediyeleri Dernek Başkanı Emre Güney tarafından takdim edildi.

whatsapp-image-2024-01-23-at-11-28-58-1.jpeg

SALON DAR GELDİ

SKYD tarafından düzenlenen Voleybol Turnuvası ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Final gecesi öncesinde maçları takip etmek için salona gelen sporseverlere Sarayönü Belediyesi tarafından sahlep ikram edilirken; final maçları yaşlısından gencine yoğun ilgi gördü. Birçok sporsever maçları ayakta takip ederken; ailelerin maçları takip etmesi de yetkililerin yüzünü güldürdü.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.