Sarı atom karınca "İsmail Güven"

Sarı atom karınca "İsmail Güven"
Konya’nın yetiştirdiği genç futbolcularından biri olan İsmail Güven PS Life’ın bu haftaki konuğu oldu

Sezon başında Torku Konyaspor kampında yer alan ve ardından Anadolu Selçukspor’a kiralanan İsmail’in geleceğe yönelik hedefleri hakkında konuşma fırsatı bulduk. Genç olmasına rağmen profesyonelliğinden hiç ödün vermeyen başarılı orta saha oyuncusu, Aykut Kocaman ile çalıştığı için çok mutlu olduğunu belirtirken “Aykut Hoca çalışana gerçekten formayı veriyor. İnşallah onunla tekrar çalışmak nasip olur. En büyük hayalim Konyaspor forması ile gelecek sezon sahalarda olmak” dedi. Sorularımızı içtenlikle cevaplayan İsmail Güven ile yaptığımız keyifli röportajımızı siz değerli okurlarımız için paylaşıyoruz…

RÖPORTAJ: SEDA ERCİŞ

“FUTBOL HAYATIM MEDAŞ

TEK MERAMSPOR’DA BAŞLADI”

 

Genç ve yetenekli futbolcusun. Bu yeteneğini nasıl keşfettin? Hikâyeni dinlemek isteriz.

İlkokul zamanında Ali Çelik diye bir öğretmenim vardı. O aracı oldu. Okulda futbol oynarken izliyordu beni ve beni kaleye geçiriyordu. Bende istemiyordum kaleye geçmeyi. Kaleye geçirme sebebi ise “toplara çok hızlı vuruyorsun diğer arkadaşlarının canını yakıyorsun” gibisinde bir şeyler demişti bana. Bir gün hoca geldi babama “oğlun iyi futbolcu olabilecek, geleceği var. Götür değerlendir” dedi. Babam ilk başta buna karşı çıkmıştı. Öğretmenim de kendine yedirememişti. Babama tekrar geldi ve bir nevi atar yaptı. Eğer sen götürmeyeceksen ben götürürüm dedi. Bu da babama biraz dokundu. Babam da kalktı beni Medaş Tek Meramspor’a götürdü. Futbol hayatım da orada başladı.

Futbol hayatın başladıktan sonra gelişmende en çok kimin etkisi oldu?

Buralara gelmemde en büyük emeklerden biri Okay Cengiz hocamdır. Bende çok büyük katkısı var. Alt yapı çok önemli ve benim alt yapıyı almamda müthiş katkı sağladı bana. Çok şükür onun da desteği ile Konyaspor’a transfer oldum. Konyaspor’a geçtiğimde ise Yakup hocamla U18 zamanı biliyorsunuz derece yapmıştık o zaman. O hocamız gelişimimde etkilemişti. Zaten o dönemden sonra yavaş yavaş milli takıma gitmeye başladım. Ardından Genel Menajer Mesut Erçetin manevi babam oldu diyebilirim.

 

 “KONYASPOR’DA MUTLUYDUM”

Sezon öncesi Konyaspor kampına çağrıldın. Bize bu süreçten bahsedebilir misin? Kamp dönemi performansını nasıl etkiledi?

Beklediğimden de iyi bir süreç yaşadım sezon öncesi kampında. Orada bulunan ağabeylerim Aykut Kocaman ile ilgili çok olumlu şeyler söylüyorlardı. Ama bu kadar beklemiyordum. Daha önce de 4-5 hoca ile çalıştım ama kampa katıldığımda gerçekten Aykut Hocanın çok daha iyi bir hoca olduğunu anladım. Çünkü oynayanla da oynamayanla da ilgileniyordu. Her şey müthişti diyebilirim. Yaklaşık iki ay boyunca kamp dönemi geçirdim ve gerçekten çok mutlu oldum. Bana çok şey kattığını düşünüyorum. Anadolu’ya da geldiğimde fizik olarakta bunu hissetmiştim.

Takım ile Avusturya kampına devam ettin. Aykut Kocaman seni yakından takip ettiğini biliyoruz. Aranızda mutlaka bir konuşma olmuştur…

Ben orada çok mutluydum. Hatta kalacağıma da inanıyordum. Ayrıldığıma da üzüldüm tabiki çünkü Konyaspor’da oynamak herkesin hayalidir. Anadolu’ya geldiğim için pişmanlık asla duymadım. Burada da seve seve oynarım. Konyaspor’dan ayrılırken Aykut hocamla tabiki bir görüşmem oldu. Başta da dediğim gibi benimle ilgileniyordu ve beni başından savmadı. Aksine daha olumlu şeyler söyledi. “Seni orada sürekli takip edeceğim seni orada gördüğüm anda kendi yanıma alacağım. Bundan şüphen olmasın. Zaten beni iki ay boyunca kampta gördün, tanıdın” dedi. Benim için gerçekten çok olumlu konuştu. Aykut Hoca çalışana gerçekten formayı veriyor. İnşallah onunla tekrar çalışmak nasip olur.

 

img_4997.jpg

“XAVİ’Yİ ÖRNEK ALIYORUM”

Anadolu Selçukspor’a geçmeden önce başka takımlardan da teklif aldın mı?

Bir iki tane kulüpten gelmiş teklif. Görüşmedim fakat kulüpten öyle duydum. Açıkçası başka bir takımda oynamayı düşünmüştüm. Ama Konyaspor kampa çağırdığı için oraya gittim. Aklımda PTT 1.Lig vardı. Çünkü lig tecrübesi yaşamak istiyordum. Ama önceliğimiz Konyaspor.

Kendi hedefinden bahsedebilir misin?

Kendi hedefim yine geçen sezondaki gibi oynayabilmek. Kendimi daha çok geliştirmek. Ve açıkçası geçen sene gol şanssızlığım vardı bu sene gol atmak da istiyorum. Onun dışında sezon sonunu mutlu bir şekilde bitirebilirsem ve Konyaspor’dan teklif gelirse seve seve giderim. Onun dışında hayalim yurt dışında forma giymek.

Kendine rol model olarak kimi örnek alıyorsun?

Küçükken Xavi. İdolüm gerçekten çok seviyorum onu izlerken zevk alıyordum. Hala çok sevdiğim futbolculardan. Şu anda da kendime onu örnek alıyorum.

 

kny_2671.jpg

img_7796.jpg

En sevdiğin yemek?

Etliekmek.

Müzik tarzın nedir?

Türkçe pop veya slow şarkılar.

Kitap okur musun?

Çok değil.

Takip ettiğin Dizi-Film var mı?

Kurtlar Vadisi Pusu, Poyraz Karayel.

En beğendiğin teknik adam?

Çalıştığım için söylüyorum gerçekten Aykut Kocaman.

En beğendiğin futbolcu?

Türkiye’de; futbolculuğu konusunda Emre Belözoğlu. Türkiye’de en iyisi diyebilirim. Saha içinde çok eleştirilse de oyun anlamında kesinlikle en beğendiğim futbolcu. Mehmet Topal da var.

Maça çıkmadan önce bir totemin var mı?

Var aslında. Sahaya ilk girdiğimde hep sağ ayakla giriyorum. Ve ilk telefonu elime aldığımda ilk önce annemi daha sonra babamı ararım. Maça geldiğimi söylerim onların da duasını alıyorum. Totem oldu gerçekten benim için. Soyunma odasından maça çıkarken de sağ ayağımla üç kere sekiyorum.

Tuttuğun bir takım var mı?

Tuttuğum demeyeyim de küçüklüğümden sevdiğim takım olarak açıkçası Fenerbahçe. Taraftarı bakımından da en çok sevdiğim ise Konyaspor ve Çarşı taraftarı.

Bir lakabın var mı?

Küçükken atom karınca diyorlardı bana ama şimdi sarı diyorlar.

img_0323.jpg

img_20150913_170103.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.